Solgt til 1,5 millioner: Sjældne Finn Juhl møbler fundet i sommerhus

"Det hører til sjældenhederne at se så tidlige møbler af arkitekten på auktionsmarkedet"

Finn Juhl FJ 44
© Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Uhyre sjælden armstol af cubamahogni. Sæde betrukket med naturskind. Formgivet 1944. Udført 1944-1945 af snedkermester Niels Vodder. Hammerslag: 610.000 kr.

Auktion hos Bruun Rasmussen onsdag d. 27/9 udviklede sig til en sand hyldest af Finn Juhl. Auktionens top 3 er alle skabt af den verdensberømte arkitekt. Auktionens højeste hammerslag faldt på Finn Juhls FJ 44 stol, som også var en af arkitektens personlige favoritter i hjemmet.

Både denne stol og Drømmebordet af Finn Juhl, som du ser længere nede i artiklen, fandt ejeren i sit sommerhus, og havde ikke tillagt møblerne nogen særlig værdi. Dog fandt han ud af, til auktionen, at møblerne .

Stolen er unik, og er sjældent set ved auktioner, men blev onsdag aften alligevel auktioneret og solgt til 610.000 kr.

Finn Juhl: "FJ 45"
© Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Et par lænestole af riopalisander. Formgivet 1945. Udført 1959 hos snedkermester Niels Vodder, ej stemplet. Hammerslag: 300.000 kr.

– Det er fuldt fortjent, at Finn Juhl løb af med opmærksomheden i aften, da det hører til sjældenhederne at se så tidlige møbler af arkitekten på auktionsmarkedet, udtaler Peter Kjelgaard leder af afdelingen for design og kunsthåndværk fra det 20. århundrede hos Bruun Rasmussen.

Finn Juhl: "Drømmebordet"
© Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Skulpturelt unika sofabord med stel af teak. Udført som specialbestilling 1945 af snedkermester Niels Vodder. Hammerslag: 580.000 kr.

Det fantasifulde bord vidner om Juhls enestående forståelse for både former og farver. Kjelgaard var klar over, at bordet havde eksisteret, men var dog i tvivl om, hvor vidt det var gået tabt i årenes løb. Derfor var det til stor begejstring, at bordet viste sig til auktionen.