y-stol af hans wegner særudgave fødselsdag
© Carl Hansen & Søn

Tillykke med fødselsdagen, Wegner!

I anledning af Hans J. Wegners fødselsdag lancerer Carl Hansen & Søn en særudgave af Y-stolen. Men du skal være hurtig – den er kun til salg to dage.

Den verdenskendte danske designer Hans J. Wegner ville 2. april i år være fyldt 104 år, og i den forbindelse bliver det muligt at købe en særudgave af Y-stolen i Ancient Oak. Særudgaven vil kun været til salg 2. og 3. april.

Y-stolen er stadig moderne

104 år er en ganske betragtelig alder, som for de fleste nok ville betyde, at man var blevet en anelse utidssvarende, er det på ingen måde tilfælder med Hans J. Wegner.

Hans design er aktuelle som næsten aldrig før, og Y-stolen, som det næste år er 70 år siden Hans J. Wegner designede, kunne lige så godt være et produkt fra vores egen tid.

Samtidig med Folkerepublikken Kina

Det er altså ret fascinerende: Da Hans J. Wegner tegnede Y-stolen, var det blot fire år siden anden verdenskrig var slut, folkerepublikken Kina var lige blevet etableret, og for de fleste var elektronik et fuldstændig ukendt begreb: Der var endnu otte år til at den første danske computer DASK blev udviklet.

Alligevel formåede Hans J. Wegner at skabe en stol, der skulle vise sig at række langt ud over sin samtid og blive et af verdens meste kendte design.

y-stol af hans wegner særudgave fødselsdag
© Carl Hansen & Søn

Ancient Oak giver Y-stolen særlig glød

For at hylde mesteren og fejre hans fødselsdag, har Carl Hansen & Søn valgt at lancere en særudgave af Y-stolen i Ancient Oak, som er egetræ, der har fået en behandling, så det har samme glød og styrke som moseeg.

– Resultatet er et raffineret udtryk, en dyb, varm farve og en styrke, der matcher Y-stolens elegance og passer smukt sammen med det naturflettede sæde. Ancient Oak komplementerer Hans J. Wegners organiske formsprog og understreger møbelarkitektens innovative overlegenhed, menerr direktør for Carl Hansen & Søn, Knud Erik Hansen.

y-stol af hans wegner særudgave ancient oak
© Carl Hansen & Søn

Kun til salg i to dage

Den særlige fødselsdagsudgave af Y-stolen er i naturflet og er udstyret med et diskret messingskilt med Hans J. Wegners signatur og fødselsdato. Den særlige udgave koster 5995 kr., og kan bestilles online hos Carl Hansen & Søn, i virksomhedens flagshipstore i det centrale København samt i autoriserede Carl Hansen & Søn-forhandlere. Men som sagt kun i to dage – 2. og 3. april.