© Royal Copenhagen

Royal Copenhagen kan nu fås som frimærke

Nu skal du ikke længere nøjes med at se alle dine yndlingsmotiver på krus og tallerkener. Kongeligt Dansk Porcelæn lancerer en serie frimærker i samarbejde med Post Danmark, som nu vil kunne fås i butikkerne.

Kongeligt porcelæn fra en historisk virksomhed

Som en af verdens ældste virksomheder har Royal Copenhagen skabt kunst til danskernes hjem siden 1775, hvor Frantz Heinrich Müller rykkede ind i et gammelt nedlagt posthus for at starte den danske virksomhed med støtte fra Dronning Juliane Marie. I mere end 240 år har de produceret og fremstillet håndmalet porcelæn, og det hylder Post Danmark nu med en lancering af fem forskellige frimærker med motiver fra bl.a. Flora Danica og Musselmalet.

  • Dansk porcelæn nyder stor popularitet og er noget, der fascinerer mange danskere. Det vil vi gerne være med til at hylde på de fem nye frimærker med motiver af Royal Copenhagens ikoniske porcelæn, der er en international succeshistorie, vi som danskere kan være meget stolte af, siger Martin Pingel, designchef hos Post Danmark Frimærker.

Særligt udvalgte motiver

Det vil være muligt at vælge mellem fem forskellige motiver pyntet med udsnit af de populære tallerkener. Motiverne er Blå Blomst Svejfet (1779), Flora Danica (1790), Musselmalet Halvblonde (1888), Mågestellet (1892) og Sort Mega Riflet (2006).

  • Som kulturbærende virksomhed er vi beærede over at pryde fem frimærker. Frimærker og porcelæn har det til fælles, at de begge er bestandige, og at de er med til at fastholde traditioner. Frimærker fastholder brevskrivningen, mens porcelænet fastholder det flotte, veldækkede bord, siger Niels Bastrup, kreativ direktør hos Royal Copenhagen.

Frimærkerne udkommer alle i værdien 8,00 kr. og kan fra 23. juni købes på de danske posthuse, i Royal Copenhagens Flagship Store i København, i Post Danmarks netbutik samt i Mobilshoppen via Post Danmarks app.