Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Red carpet-designer i samarbejde med Sofacompany

Normalt klæder han Danmarks elite på - nu kan du få hans design hjem og pynte i din stue.

SLS x SOFACOMPANY

© Sofacompany

Nyt designsamarbejde

Sofacompany har indgået et samarbejde med den anerkendte og rebelske fashiondesigner Søren Le Schmidt. Han har blandt andet designet fantastiske kjoler til H.K.H. Kronprinsesse Mary, Sara Grünewall og Trine Dyrholm, men med hans arbejde for Sofacompany kaster han sig over en helt ny genre.

Søren Le Schmidt har for Sofacompany designet to møbler, der taler direkte ind i flere store tendenser: bæredygtighed og small scale living med multifunktionelle møbler.

Hovedværket i det nye samarbejde er en multifunktionel sofa, der kan transformeres til en sovesofa

Derudover har han skabt en såkaldt dining puf - altså en puf, som passer i højden til, at man kan sidde komfortabelt på den ved spisebordet - dermed har du altid en ekstra siddeplads til rådighed. Håndtaget gør det nemt at flytte puffen rundt og fungerer samtidig som en lille rygstøtte.

Sidst - og mindst i den her sammenhæng - er en pude der passer til, i samme tekstil og med en læderdetalje rundt langs kanten.

Blødt og lækkert genbrugstekstil

De nye items i SLS X SOFACOMPANY-kollektionen er alle betrukket med et tekstil, der er 100 procent recycled og i en fin dyb navy. Læderdetaljerne er udført i cognacfarvet italiensk anilin læder, der kun bliver smukkere med tiden.

– Tekstilet, jeg har valgt til kollektionen, er 100 procent bæredygtig, og det fungerer virkelig godt. Det er blødt og lækkert at røre ved, og så krøller det slet ikke, fortæller Søren Le Schmidt.

Under Copenhagen Fashion Week fremviste Søren Le Schmidt sin nye kollektion, som er skabt af samme bæredygtige tekstil, som han har designet møblerne i.

– Jeg var bange for, at det ville være helt frygtelig at have mod huden, men det er virkelig blødt og behageligt, fortalte han, da han fremviste det nye samarbejde.

Den multifunktionelle 3-personers sofa Chill by SLS koster 16.000 kr., puffen It by SLS koster 1.600 kr. og puden Eve i samme design koster 400 kr.

SLS x SOFACOMPANY Søren Le Schmidt

© Sofacompany