Søren Ulrik Petersen portræt
© bobedre.dk

Søren Ulrik Petersen

Søren Ulrik Petersen er en mand med håndværket i orden og en forkærlighed for naturens materialer, der forvandles til fantasifuldt og funktionelt design.

Fulde navn: Søren Ulrik Petersen
Dato: 1961-
Uddannelse: møbeldesigner fra Skolen for Brugskunst (Danmarks Designskole), 1990

Søren Ulrik Petersens baggrund som møbelsnedker fornægter sig ikke. Siden han åbnede sin egen tegnestue i 1991 har en lang række fantasifulde og utraditionelle trækonstruktioner set dagens lys, lige som flere enkle og elegante møbler som bordet Papillon er spiret frem af designerens viden om træet og dets muligheder.

Søren Ulrik Petersen har dog også lagt træet til side for at designe Swing low, en vugge i uldfilt, og Essence stellet for Royal Copenhagen, der blandt andet kan findes på Museum of Modern Art i New York.

Uanset materialet formår Søren Ulrik Petersen i at skabe design med en enkelthed, der fryder øjet og en finurlighed, der kalder smilet frem, som multifunktionspinden Stick in a box.

Søren Ulrik Petersen har blandt andet modtaget Bo Bedres møbelpris i 2002, samt Planken Ud prisen (2007) for sit arbejde. Derudover har han også fungeret som underviser på Danmarks Designskole.