Norrmade

Designduoen Tools står bag det nye danske brand Norrmade, der hylder de nordiske materialer og en enkel, funktionel æstetik.

NORDISK DESIGN er i vælten i disse år. Den afdæmpede æstetik og de naturlige materialer er populære og appellerer til mennesker, ikke bare i Norden, men i hele verden. Det er denne bølge, det nye danske designbrand Norrmade så fint rider med på. Det er designduoen Tools, der står bag. Tools aka Claus Jensen og Henrik Holbæk har gennem mange år slået deres navn fast med design til køkkenet, og deres Eva Solo-serie er for længst blevet en designklas- sikser. Med Norrmade, der blev lanceret første gang på designmessen Maison & Objet i Paris, har de præsenteret en imponerende kollektion, hvor de både trækker på deres store talent for at skabe accessories, men også har bevæget sig ud i en produktion af større ting og møblerprimært til entreen, der fremstår tidløse i al deres enkelthed. Filosofien er ifølge de to designere at skabe design, der virker appellerende i sig selv, er funktionelt, men hvor alle unødvendige detaljer er skåret fra. Det er ting, der ikke er større end, at de nemt kan flyttes rundt, så man har dem der, hvor de skal bruges, så de skaber glæde i hverdagen - det er med andre ord uprætentiøse hverdags-objekter.

  • Det har været meget spændende at deltage i opbygningen af et helt nyt brand. Vi har forsøgt at gå tilbage til rødderne og har fundet vores inspiration i de simple ting i vores nordiske omgivelser. Objekter og møbler, der rummer en ærlighed og ikke giver sig ud for at være mere, end de er.

  • På den måde kan folk forstå dem og sætte pris på den måde, de er blevet til på. Når vi har placeret et håndtag på fx en stol, så er det ikke for at se smukt ud, men fordi, det er funktionelt. I gamle dage blev ting til, fordi de skulle tjene en funktion - det var en tid, hvor det ikke gav mening at skabe ubrugeligt design, fordi det kun var det nødvendige, der fik lov til at overleve tiden. Det er en stærk og bæredygtig måde at tænke på, hvilket er hele grundtanken bag Norrmade, fortæller Claus Jensen og Henrik Holbæk fra Tools.

Norrmade bliver løbende sat til salg i udvalgte butikker fra marts til juli 2014. Se mere på norrmade.com

Hang Sitt
Kombineret stol og stumtjener i egetræ eller hvid lak, h 160 cm, 3450 kr.

Rake-knagerække
i ask og stål, h 160 cm, 1875 kr.

Transit-bænk
til hvile og opbevaring, i asketræ og stål, 4925 kr.

Lace-lampe
i lakeret metal. Diam. 20 cm, 1495 kr.