MONSTRUM - danske designlegepladser

“Hvorfor lege på et klatrestativ, hvis man kan lege i en måneraket, en ubåd, et kæmpe sneglehus, et klovnehoved eller en trojansk hest?”. Mød mændene bag designlegepladserne - MONSTRUM. Med rod I kunst, arkitektur og design laver MONSTRUM legeredskaber som ikke blot kan leges på, men som kan sætte fantasien igang og skabe historier og rum for udfoldelse.

Hvad er tanken bag MONSTRUM?

"Hos MONSTRUM designer og producerer vi unikke legepladser med fokus på kunstnerisk, designmæssig og arkitektonisk kvalitet. Vi skaber tematiske legepladser, der fascinerer og inspirerer både voksne og børn. Alle vores legeredskaber er håndlavede af træ på vores værksted i Hvidovre. Vores dygtige håndværkere og designere arbejder tæt sammen gennem hele processen, for at sikre at vores legepladser og legeredskaber bliver sjove, sikre og unikke."

Jeres legepladser sætter virkelig fantasien igang, knytter der sig historier til hver af legepladserne?

"Ja, altid. Der er altid en eller anden historie, bag vores legepladser. For eksempel Tårnlegepladsen i Fælledparken. Legepladsen er bygget op omkring fem af Københavns mest kendte tårne: Rådhustårnet, Vor Frelsers Kirkes tårn, Rundetårn, Børstårnet og Marmorkirkens kuppel.Tårnene udgør rammerne for en motorisk udfordrende legeplads, der lægger op til høj fysisk aktivitet. Tårnene snor og vrider sig med et utal af krinkelkroge, guld, spir, figurer, rutsjeture og klatreruter. Rundetårn, Vor Frelsers Kirke og Rådhustårnet udgør tilsammen den store rutsjelegeplads med en stor rutsjebane og en brandmandsstang inde i Rundetårn. Der er også en lille rutsjebane og et gliderør fra Rådhustårnet og en lang kurretur rundt omkring Vor Frelsers Kirkes tårn."

Hvor henter i inspiration til jeres legepladser fra?

"Udgangspunktet starter oftest ved kunden, som tit har et ønske om et tema, som vi herefter brygger videre på. Med baggrund i billedkunst og design laver vi legeredskaber, der ikke kun kan klatres på, rutsjes ned ad eller gynges i, men som kan sætte gang i legen ved at være et rum, hvor der er god plads til fantasien. Vi tror på, at gode legepladser afspejler verden. Børn skal have lov til at opleve fare og mærke det sus i maven, som hører med, når man tager en chance og heldigvis lander godt på benene igen. Men den motoriske udfordring skal selvfølgelig foregå i sikre rammer. Hvorfor lege på et klatrestativ, hvis man kan lege i en måneraket, en ubåd, en kæmpe bjørn, et klovnehoved eller en trojansk hest?"

Hvilken af jeres legepladser er i aller mest glad for?

"En af de seneste legepladser vi har lavet, er ‘Kloden’ på DOKK1 i Århus, og den er blevet ret fin. Det er en stor samlet legeplads rundt på det ca. 4400 m2 store dæk på Dokk1’s niveau 1 med biblioteket som centrum. Legepladsen er underinddelt i 5 primære legeområder, der hver repræsenterer en specifik kompasretning. De 5 områder forbindes med en jordomrejse rundt om huset, der markeres i fladen og krydres med fortællinger og sjove facts."

Hvorfor tror i, at så store dele af verden har fået øjnene op for jeres legepladser?

"Det har nok noget at gøre med, at vi er blevet nævnt i mange blogs, bøger og øvrige medier. Blandt andet New York Times, Le Monde, The Guardian og Dwell Magazine. På den måde spredes både fotos og fortællinger om vores atypiske legepladser til mange mennesker."

Hvad er jeres ønske for MONSTRUM?

"Vores ønske er at skabe liv i byrummet for både børn og voksne. Altså legepladser, som ikke blot er baseret på fysisk udfoldelse, men også sætter gang i fantastien og eventyrlysten hos børnene og ligeledes bidrager til æstetikken i byrummet."