Mit arbejdsrum - Kristina Dam

Den grafiske designer, Kristina Dam er især kendt for sine grafiske plakater. Men hun udforsker også andre dele af designverdenen. Kom indenfor i kreativitetens centrum: hendes arbejdsrum.

© Anitta Behrendt

Kristina Dam er uddannet grafisk designer fra The Royal Danish Academy of Architecture i 2007. I dag står hun bag brandet: Kristina Dam Studio, hvor hun beskæftiger sig med grafisk design, kunst og møbeldesign. Her byder hun velkommen i sit arbejdsrum og kreative univers.

HVORFOR SER DIT ARBEJDSRUM NETOP SÅDAN HER UD?
© Kristina Dam

Mit arbejdsrum er i øjeblikket indrettet i vores lejlighed, fordi jeg har fået en lille dreng, der nu er 3 mdr. gammel, og derfor har jeg flyttet mit kontor hjem for en periode. Jeg har fundet en dejlig krog i vores lejlighed, hvor jeg kan side ved et vindue og have mine materialer tæt på.

HVORDAN KAN MAN SE, AT DET ER DIT ARBEJDSRUM?
© Kristina Dam

Man kan se, at det er mit arbejdsrum, fordi mit bord er omgivet af mine malerier og arkivskab med mine illustrationer. For mig er det vigtigt med et stort bord, så der er plads til, at jeg kan bygge modeller i den ene ende af bordet og sidde ved computeren i den anden.

HVAD ER DET STØRSTE, DU HAR OPNÅET I DIT ARBEJDSRUM?
© Kristina Dam

Mit arbejdsrum har været transformeret mange gang i løbet af de sidste år, det var her jeg tegnede de første illustrationer, som jeg begyndte at sælge i Stilleben. Det var også her, jeg var ved at drukne i kasser og lageropbevaring, da det pludselig gik stærkt og flere og flere forhandlere kom til. Nu er lageret rykket væk fra min bolig, og der er igen kommet mere plads og ro til at skitsere og byggemodeller.

HVAD INSPIRERER DIG?
© Kristina Dam

Jeg inspireres af mange ting: sammensætninger af materialer, alt hvad jeg møder på min vej ude i verden, rejser til storbyer som Berlin, NYC, London, Paris, Bangkok, Pinterest, Instagram, mode - kort sagt alt hvad jeg registrerer visuelt bearbejdes til nye designs og illustrationer.

HVAD ER EN KLASSISK OVERSPRINGSHANDLING I DIT ARBEJDSRUM?
© Kristina Dam

Lige at tjekke instagram eller pinterest – her kan man godt bruge lidt mange timer, for der er så meget inspiration at hente.

Følg Kristinas hverdag @kristinadamstudio