Makers With Agendas

Makers With Agendas, der består af Julien De Smedt, William Ravn og Wouter Dons, vil skabe design, der gør en forskel og forholder sig til samfundsmæssige problemer. BO BEDRE bad Julien De Smedt om at forklare, hvad det handler om.

Kan I prøve at beskrive MWA med få ord? MWA er et designbrand, der sætter fokus på problemer frem for æstetik. Hvordan fandt I sammen? William var praktikant på min tegnestue, JDS, da han var 16 år. Da han stoppede, holdt vi kontakten, og efter et par år begyndte vi at udvikle MWA. Wouter arbejdede med produktudvikling på tegnestuen, og vi inviterede ham til at være med. Hvad er jeres designfilosofi? Vi ser samfundsproblemer som et udgangspunkt for design. Vi indkredser problemer, potentialer, aspekter, der har brug for at blive set i et nyt lys, eller kigger på koncepter, der efter vores opfattelse mangler i samfundet. Vi bruger design til at bevæge os fremad og ikke som et underholdende æstetisk element. Vi tror på, at hvis vi tænker på den rigtige måde, så kan vi bruge vores evner som designere som et værktøj til at gøre verden lidt bedre, til innovation og til at forbedre tingene.
Hvorfor er der brug for sådan nogle som jer? I forbindelse med både den økonomiske og miljømæssige krise i verden er der sat spørgsmålstegn ved, både hvordan og hvorfor vi producerer, og ved den måde vi forbruger design på. Flertallet af designvirksomheder har travlt med at udvide deres markeder ved at producere flere og flere ting. Vi vil kun sætte ting i produktion, der modsvarer et behov, og som er langtidsholdbare.
I designer både ting hver for sig og sammen. Hvad er fælles for jeres udtryk? Vi bliver alle tre motiverede af forskellige ting og har fokus på forskellige aspekter. Jeg er besat af, hvorfor MWA er her, og hvilken indflydelse vores arbejde har på samfundet. William fokuserer på omsætteligheden, og Wouter på projekternes gennemførlighed. Vi bevæger os i samme retning, men med forskellige briller. Hvert projekt er resultatet af en fælles beslutningsproces. I har gennem det seneste år etableret jer som designbrand. Hvor er I om et år? Dér vil vi gerne have en økonomi, der gør, at vi kan arbejde videre med de non profit-projekter, der lægger sig op af vores agendaer.

Bat-lampe
Kan bruges både som pendel, væg-, bord- og gulvlampe. Fremstillet i filt og polypropylen. Design: Julien De Smedt.

Pivot-klapstol
Design: Wouter Dons. Den nye kollektion er i butikkerne til efteråret.

Knot-reol
Kan samles uden brug af værktøj eller skruer. Design: William Ravn.

Rack-garderobestativ
Stålstængerne er hule og har forskellig diameter. Det gør det muligt at pakke det hele ind i den største stang. Design: MWA.

Knot-bord

Kan samles uden brug af værktøj eller skruer. Design: William Ravn.