Elements Optimal har universel charme

Elements Optimal fremstiller møbler, der har en poetisk og legende tilgang til design. Indtil videre har fokus været på det internationale marked, men nu skal Skandinavien erobres.

Da BO BEDRE for nylig mødte Tor Vitner Servé, der sammen med hustruen Nicole Vitner Servé ejer Elements Optimal, talte vi engelsk til ham. Vi troede simpelthen, at Elements Optimal var fransk eller spansk. Ikke kun på grund af ejernes navne, men også fordi deres legende og poetiske tilgang til design ligger fjernt fra det, vi er vant til at se fra skandinaviske møbelvirksomheder.

– Det har vi oplevet før. Vi er fra starten gået efter at komme ud i verden og blive etablerede på den internationale designscene. Det gør, at vi nok er mere genkendte i Paris, Hong Kong og New York end i København, Oslo og Stockholm, forklarer Tor Vitner Servé.

Han har en baggrund i møbelbranchen, hvor han har arbejdet for blandt andre Normann Copenhagen og Luceplan Scandinavia samt været partner i OK Design. Nicole Vitner Servé er uddannet arkitekt med speciale i design fra Kunstakademiets Arkitektskole i København og har siden arbejdet på tegnestue og lavet performancekunst med Hotel Pro Forma.

Elements Optimal forhandles af mere end 300 butikker i 30 lande, og omkring 90 procent af salget sker i udlandet. Nu er målet imidlertid at udbrede kendskabet til virksomheden i Skandinavien uden at gå på kompromis med den internationale profil, der er Elements Optimals omdrejningspunkt.

– Vi elsker Danmark og Skandinavien, og vi vil derfor være stolte, hvis vores produkter også kan få succes herhjemme, siger Nicole Vitner Servé. Elements Optimals produkter har indtil videre kredset om et univers, der tager møbler til børn alvorligt på en måde, andre designvirksomheder ifølge parret bag Elements Optimal ofte forsømmer.

– Traditionelle møbler til børn er ofte enten voksenmøbler, der er skaleret ned, meget feminine møbler eller en slags vintageagtige møbler. Der er meget få brands, der leverer design til børn, som er moderne på et højt niveau, og det er netop dét, vi gerne vil, siger Tor Vitner Servé.

Han understreger samtidig, at det ikke kun er børn, der køber virksomhedens produkter. Flere af deres design, fx balloonspejlet, bliver købt af voksne uden børn, der gerne vil skille sig ud. Samtidig har Elements Optimal netop lanceret sofabordet So, der henvender sig til den voksne køber.

– Vi har ambitioner om at spænde over en hel vifte af produkter til hjemmet, med en unik og genkendelig stil, der adskiller os fra andre. Vi kommer aldrig til at blive helt traditionelle, slår Nicole Vitner Servé fast.

SO ER ET NYT SOFABORD fra Elements Optimals nye kollektion til voksne. Det er udført i Travetin-marmor med stel i poppel-krydsfinér.

BALLOON-SPEJLET kombinerer det praktiske med det poetiske og legende.

ELEPHANT CHAIR er et eksempel på virksomhedens filosofi om at skabe design af høj kvalitet til børn.

ZOO er en serie krammedyr, der fås i små og store størrelser. Tukanen, hvalen og pandaen repræsenterer elementerne luft, vand og jord.