Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Bag kulissen i slagterbutikken

På toppen af Danmark finder man Slagter Munch. En familieejet slagterbutik, der i år kan fejre 110 års jublilæum. Kom med bag kulissen i en butik, der aldrig går på kompromis.

Jens Kruse Munch er født og opvokset i Skagen. Er tredje generation slagter hos og ejer af familievirksomheden Slagter Munch, der så dagens lys i 1905. Jens lever og ånder for sit fag og for sin butik. Han er perfektionist til fingerspidserne og går aldrig på kompromis.

HVORFOR SER DIT ARBEJDSRUM NETOP SÅDAN UD?

Jeg ser hele virksomheden som mit arbejdsrum. Der er dog især tre steder, hvor jeg opholder mig mest – det er pølsemageriet, skinkehuset og krydderirummet. Mine arbejdsrum skal være praktisk indrettede og meget rengøringsvenlige. Det siger sig selv, når nu vi arbejder med fødevarer. Der skal ikke være nogle forstyrrende elementer. Her skal herske ordentlighed og renlighed. I vores pølsemageri har vi vinduer ud til gaden, så forbipassernede kan følge med i, hvad vi laver. Der er der mange, der godt kan lide. Min hverdag er meget struktureret. Der er meget, der skal nås. Derfor har alting sin faste plads – og det må der ikke laves om på.

HVORDAN KAN MAN SE, AT DET ER DIT ARBEJDSRUM?

I alle ”mine” rum hersker der en diktatorisk orden. Det handler om fødevaresikkerhed, men afspejler nok også min egen arbejdsmæssige personlighed.

Mit krydderirum er en slags fristed for mig. Her kan jeg trække mig tilbage, når jeg trænger til 5 minutters ro og fred. Det er også ofte i dette rum, jeg får inspiration til nye produkter eller optimering af gamle opskrifter.

HVAD ER DET STØRSTE, DU HAR OPNÅET I DIT ARBEJDE?

Vores forretning er blevet kåret til Danmarks bedste slagterbutik to gange af danske slagteriers organisation. Det er vi selvfølgelig meget stolte over. Første gang fik vi titlen for høj faglig standard og anden gang var det forbrugerne, der valgte os. Stort! I 2014 blev jeg kåret som æresmedlem af Danske Slagtermestre. Det plejer man ellers kun at blive, når man er gået på pension. Der blev jeg virkelig rørt – vi er fire nulevende æresmedlemmer. Det var meget stort for mig, at mine kollegaer pegede på mig.

HVAD ER DET BEDSTE VED AT ARBEJDE, DER HVOR DU GØR?

Det at være slagter i Danmarks smukkeste by, er nok i den grad gået i blodet på mig. Jeg vil gerne matche hele den historie, der er omkring vores lille plet på toppen af Danmark. Det er vel nærmest min (og butikkens) identitet. Jeg elsker når fastboende og turister roser vores by og natur – og jeg elsker, når de roser vores produkter. Jeg er nok egentlig blevet afhængig af glade og tilfredse kunder.

HVAD ER EN KLASSISK OVERSPRINGSHANDLING I DIT ARBEJDSRUM?

Jeg har som sådan ikke nogle overspringshandlinger. Det er vel netop det, der gør forskellen?! Det er ikke en god løsning med overspringshandlinger eller nemme løsninger. Men… Er jeg kommet sent i seng og har bestemt at møde kl. 06.00, kan jeg da godt finde på at vende mig i sengen og sove ½ time længere.

Relaterede Artikler