Bag kulissen i fotografens visuelle univers

Hver måned leverer Danmarks dygtigste fotografer de inspirende billeder, du finder i dit BO BEDRE. Anitta Behrendt giver os et indblik i livet bag linsen.

© Mathilde Haaning

Anitta Behrendt er uddannet reklamefotograf, men har siden 2001 arbejdet under eget navn, som freelance fotograf. Her løser hun både redaktionelle og kommercielle opgaver for både danske og internationale brands og magasiner.

HVORFOR SER DIT ARBEJDSRUM NETOP SÅDAN UD?
© Anitta Behrendt

Mit arbejdsrum ser meget forskelligt ud, da jeg som oftest er på farten for at lave reportager. Ofte foregår det rundt i hele Danmark - mest på Sjælland, men for en uge siden var jeg og min kollega i NYC og lave nogle jobs. Der så mit arbejdsrum lidt anderledes ud end sædvanligt. Når jeg billedbehandler mine billeder, sidder jeg ved min computer i mit hjemmekontor. Jeg elsker at sidde ved mit kontor og arbejde, jeg kan godt lide den stemning, der er her. Jeg hænger billeder og dims op på opslagstavlen, som jeg ofte kigger på, og på mit bord står der små pynteting, som bliver skiftet ud engang imellem. Det at arbejde med at fotografere indretning giver mig meget inspiration, så jeg laver ofte nye ting hjemme hos os selv. Kontoret har jeg lavet sammen med min kæreste og stylist, Mette Helena.

Læs også: Mit arbejdsrum: Kristina Dam

HVILKE ARBEJDSRUTINER HAR DU, NÅR DU ER PÅ FARTEN?
© Anitta Behrendt

Jeg tjekker altid inden, jeg går ud af døren, om jeg har alt med. Jeg tænker på, hvad det er for en person, vi skal hjem til - det kan nemlig være meget overvældende for folk, at få fotograferet og stylet deres hjem. Derfor er det vigtigt at give sig god tid til at tale med dem, inden man går i gang. Hvis vi skal langt væk er det især vigtigt at bekræfte aftalen nogle dage inden og huske at booke færge- eller flybilletter i god tid.

HVAD INSPIRERER DIG?
© Daniel Lohmann Hansen

Jeg bliver inspireret af mange ting, men især de mennesker jeg møder i min hverdag via jobbet, mine kollegaer og rejser, hvor man møder andre folkeslag og få et indblik i, hvordan andre bor og klæder sig, inspirerer mig. Derudover finder jeg inspiration i kunst og naturen, som har så mange farver og former. Jeg er meget visuel og studerer meget de “rum” jeg er i, eller folk jeg ser i gadebilledet, Jeg husker ofte små detaljer, det må være en “arbejdsskade”.

Læs også: Mit arbejdsrum: Nina Bruun

HVAD ER DET STØRSTE DU HAR OPNÅET I DIT ARBEJDSRUM?
© Daniel Lohmann Hansen

Jeg føler mig utroligt glad og stolt over at kunne leve af min hobby. Jeg elsker at fotografere og fortælle historier i mine billeder - jeg kan ikke forestille mig et bedre job. Jeg elsker at møde spændende mennesker og opleve den skønne sparing, der er i arbejdet med mine dygtige freelance kollegaer. Hver dag er forskellig. Jeg er stolt af alle de reportage, portrætter og kataloger, som jeg har lavet igennem årerne, og bliver så glad, når folk skriver tilbage, at de er glade for deres billeder. En af de ting, jeg er særligt stolt af er, at jeg & Nicola Kragh Riis har udgivet en bog om indretning, som er udkommet i DK og Tyskland. Derudover er Christina B. Kjeldsen, Rikke Graff Juel og jeg i gang med en ny bog om de spændende danske kunsthåndværkere hos forlaget Tubine, den udkommer 2016. Den glæder jeg mig utroligt meget til at se på hylderne. Det er ret spændende at være i en kreativ proces, hvor man er flere om at få nogle ideer sammen og derefter se dem blive til virkelighed.

Læs også: Bag kulissen i auktionshuset

HVAD ER EN KLASSISK OVERSPRINGSHANDLING I DIT ARBEJDSRUM?
© Daniel Lohmann Hansen

Det kan jo ske, at der kommer overspringshandlinger i løbet af dagen. Herunder især Instagram, Facebook, mobilsamtaler eller beskeder med kæreste, veninder eller kollegaer. Derudover stjæler vasketøj og oprydning lidt af min tid, da jeg har kontor hjemme.