Bag kulissen hos Muuto

Den danske design-virksomhed Muuto skaber enkelt skandinavisk design med et moderne præg. Mød Kristian Byrge en af skaberne af Muutos banebryde design, hvor enkelthed er alt.

Muuto

Navnet Muuto kommer fra det finske ord for "Det nye perspektiv", og det er netop dette nye syn på sagerne som Muuto byder ind med i design-verdenen. Kom med indenfor i en virksomhed, hvor enkeltheden er alt.

Kristian Byrge er grundlæggeren af danske Muuto. De skaber nytænkt skandinavisk design med fokus på det rene og enkle.

Virksomheden startede først op i 2006, med Kristian Byrge og Peter Bonnén bag roret, men formåede på ganske kort tid at gøre sig gældende nationalt som internationalt på design-scenen. Vi har taget en snak med Kristian Byrge, manden bag kulissen, om det at kæmpe for en plads i den skandinaviske design-historie.

Grøn Pendel, Ambit Ø40

Hvad kendetegner jeres arbejdsrum?

  • "Design, farver, materialer, mennesker og masser af liv. Vi vokser på mange måder. Vi tilføjer flere nye designs til vores sortiment. Især når møbelkategorien vokser, kan vi mærke at rammerne for hvordan vi skal vise dem frem på bedst mulig måde, bliver en udfordring på de kvadratmeter vi har nu. Men heldigvis en spændende en af slagsen."

  • "Vi bor på 4. og 5. sal i indre København og er meget heldige også at have en smuk tagterrasse, som vi især benytter os af i foråret og sommeren. Det giver en ekstra dimension til vores showroom og hovedkontor at kunne vise byen frem fra et nyt perspektiv."

Muuto’s design-DNA

Hvordan finder I inspiration til jeres designs?

  • "Vi har en ambition om at skrive nye, spændende kapitler i den stolte skandinaviske designtradition. Inspirationen til dette opstår i et samspil mellem de førende designere vi samarbejder med og vores passionerede design og produktudviklingsafdeling, der sammen søger at udfolde Muuto’s design-DNA."
Puffer fra Muuto

Hvad er det vigtigste at have for jer, når I arbejder?

  • "Dygtige kolleger og samarbejdspartnere hele vejen gennem værdikæden. Vi gør en stor dyd i at opretholde, Muuto-ånden og DNA´en, som gennemsyrer alt, hvad vi laver."
1500 forhandlere af brandet

Hvad er det største, I har opnået i jeres karriere?

  • "Næste år fylder Muuto 10 år. Det er en milepæl og vi glæder os til at fejre de 10 år og kigge frem mod de næste 10. Der er en masse nye spændende tiltag på vej; nye markeder at erobre, nye designere at samarbejde med, nye Muuto produkter, som skal være med til at definere skandinavisk design i fremtiden. Men vi er stolte over hvor langt vi er kommet på 10 år. I dag er vi et globalt brand og tilstede hos mere end 1500 forhandlere i mere end 50 lande."
Showroom hos Muuto

Hvad er det bedste ved jeres arbejde?

  • "Det er et privilegium at være med til at præge skandinavisk design-historie, som er stærk kulturelt funderet i de nordiske lande. Vi har stor respekt for dem, som har banet vejen for skandinavisk design, men når man om 50 år kigger tilbage og gør status, har vi en ambition om, at være en virksomhed, som har været med til at tegne skandinavisk design i vores generation."
Thomas Bentzen stole og Under the Bell pendler

Hvad er jeres drøm for Muuto

"Dengang vi startede Muuto, var vores vision at være en af bannerførerne for at skandinavisk design igen kunne opnå en førende position på den globale designscene, som det specielt var tilfældet i 50'erne og 60'erne. Det er fortsat vores vision og det vi kæmper for hver dag. Når vi er på masser rundt omkring i verden høre vi ofte at Skandinavisk design har fået et comeback, og det er vi stolte over at have være med til at skubbe i gang, men der er masser af muligheder for at folde vores kreativitet og globale rolle yderligere ud."

Muuto dots og Muuto sofaer

Kan I fortælle os en ting om Muuto, som vi ikke vidste?

"Muuto´s grundlæggere Kristian Byrge og Peter Bonnén pakkede selv bilen med de første 10 Muuto designs og kørte til den første messe i Paris i 2006 (Maison&Objet), da de var bekymrede for, at der skulle ske noget med produkterne, hvis andre fragtede dem. Efter 300 kilometer gik bilen i stykker, så den max kunne køre 70km i timen hele vejen til Paris. Efter 30 timer uden søvn stod det klart, at vi nok fremadrettet skulle lade professionelle håndtere logistikken."

Du kan se mere tilMuuto og deres designs ved at besøge deres hjemmeside.