Bag kulissen hos en kongelig hofleverandør

Hos hofleverandøren Bering House of Flowers bindes kreativitet og blomster sammen. Mød ejeren, Bjarne Als, der startede med at binde blomster som 12-årig.

Bjarne Als født i 1965 på Amager. Han startede som 12 årig med at binde blomster efter skoletid hos Karen Winding i Fredensborg. Som 17 årig startede Bjarne, som elev hos Erik Bering i København. Han overtog Bering House of Flowers og blev udnævnt til Kgl. Hofleverandør i 2004.

HVORFOR SER DIT ARBEJDSRUM NETOP SÅDAN HER UD?

Da vi flyttede fra Købmagergade til Landemærket var ønsket, at vi skulle arbejde foran kunder og gæster og på den måde fremstå som et levende værksted midt i blomsterparadiset. Vi ønskede også at blive mere mobile end tidligere, så derfor er alle arbejdsstationer med en god arbejdshøjde og på hjul, der gør at vi kan omrokere og hurtigt skabe nye inventaropstillinger i forretningen på kort tid. Ydermere er arbejdsstationerne designet med egen værktøjsskuffe, affaldsstativ og matrialehylde.

HVORDAN KAN MAN SE, AT DET ER DIT ARBEJDSRUM?

Alle vores blomsterbindere har i bund og grund kun brug for 3 arbejdsredskaber: kniv, saks, bast snor og ja selvfølgelig blomster. Med de få elementer kan man binde buketter. Jeg bruger ofte en foldekniv (max 7 cm) som kan medtages over alt i forretningen og på opgaver ud af huset, ellers er der ikke noget specielt personligt ved mit arbejdsrum. Det er hænderne og den kreative sans, der skaber blomster kreationerne.

HVAD ER DET STØRSTE, DU HAR OPNÅET I DIT ARBEJDSRUM?

Jeg har i min tid som blomsterbinder været med til storslået blomsterudsmykning, men det er nok ikke det største, som betyder mest for mig. Det er forståelsen af kundens ønsker, udførelse af opgaven og så modtagerens reaktion. Den oplevelse skal være godt lige meget om det er en større eller mindre opgave. Jeg mindes med stor professionel og personlig tilfredshed en kunde som var blevet afvist i flere forretninger inden hun kom hos mig og sagde: "jeg ved det ikke kan lade sig gøre, men jeg spørger alligevel, kan man dekorere en kiste med markblomster i december måned?" Hendes mand blev stedt til hvile i et sommer blomsterflor, og jeg havde gåsehud af stolthed og glæde over at kunne gøre en forskel.

HVAD ER EN KLASSISKE OVERSPRINGSHANDLING I DIT ARBEJDE?

Jeg er ikke kontrol freak, men har dog et øje på næsten alt, hvad der går ud af forretningen og det kan godt stjæle min tid som udøvende blomsterbinder at skulle sætte personale i sving, tale med kunder og følge ansattes arbejdsopgaver til døren.

HVAD ER DET BEDSTE VED AT ARBEJDE NETOP DER, HVOR DU GØR?

Jeg er meget omstillingsparat og finder hurtigt løsninger for dårlige arbejdsforhold. Det gør mig stærk i mit virke, ikke at lade mig slå ud af gældende uheldige omstændigheder, men i stedet lade mig udfordre af situationen og koncentrere mig om det essentielle at skabe smukke blomster kompositioner.