”Overvej at købe brugt, hvis du skal købe nyt på fredag”

IKEA gør op med forbrugsræset på Black Friday og opfordrer i stedet deres kunder til genbrug.

Genbrug er god brug

Hvis du besøger IKEA Black Friday, eller ugen op til, i håb om at møde gode tilbud og nedsatte varer, bliver du slemt skuffet. IKEA har nemlig taget en beslutning om ikke at støtte forbrugsræset, og i stedet sætte fokus på et vigtigt emne, i lyset af klimakrisen: genbrug.

Derfor er alle bannere på IKEAs digitale platforme plastret til med budskaber fra dba.dk, Danmarks største markedsplads for brugte møbler og interiør.

På DBA vil kunderne nemlig med stor sandsynlighed kunne finde et brugt IKEA produkt lignende det, de de var på jagt efter.

– Hos IKEA ønsker vi ikke at holde Black Friday, dels fordi vi altid har lave priser, men i særdeleshed fordi vi gerne vil bringe mere eftertænksomhed og omtanke ind i vores forbrug. I år vil vi derfor benytte Black Friday til at slå et slag for genbrug til endnu lavere priser, end hvis man købte nyt, siger Elefteria Cromlidou, Country Commercial Manager i IKEA Danmark.

– I IKEA er vi meget optagede af at påvirke måden, vi forbruger på, så vi, i stedet for at købe nyt, i højere grad reparerer, lejer, deler og genbruger og dermed bevæger os mod et mere cirkulært forbrug. Vi tror på, det er muligt at skabe en sund og bæredygtig forretning, der er relevant for forbrugerne, uden hele tiden at tære på jordens begrænsede ressourcer. Lige nu består 60 pct. af vores produktsortiment derfor af fornybare materialer, mens 10 pct. består af genanvendte materialer. Målet for 2030 er, at vores sortiment består 100 pct. af enten fornybare eller genanvendte materialer, slutter Elefteria Cromlidou.