Nye kunsttryk af Mogens Lassen skabt efter fund på bibliotek

En række farveprøver og penselstrøg af Mogens Lassen dukkede for nylig op i en gammel mappe på Danmarks Kunstbibliotek. Nu kan du købe dem.

Mogens Lassens farveprøver fra 30'erne gør op med det hvide
© by Lassen

Farveprøverne kan dateres helt tilbage til 1930’erne, hvor funktionalismen var i sin vorden, og arkitekter eksperimenterede med forskellige udtryk.

Danske Mogens Lassen var en af dem, der gik hele vejen.
I en støvet mappe på Danmarks Kunstbibliotek er netop dukket en række af hans skitser op, og de viser en farvesans, som vi normalt ikke forbinder med danske funktionalister.
Men dér tager vi fejl, for boliger i den perioder blev designet med en lang række farver, for eksempel en lys, blå facade og brændt orange på væggene i stuen.

Funktionalismen er alt andet end hvid.

Skitser blev skabt i forbindelse med design af hus i Bakkedal
© by Lassen

Mogens Lassens nyfundne skitser er netop et udtryk for denne farvepalette, og man mener, de blev kreeret i forbindelse med designet af et hus i Bakkedal nord for København.

By Lassen har gjort det sit varemærke at levendegøre Mogens Lassens designs, og de gamle tegninger resulterer nu en ny kollektion af kunsttryk.

I firmaets pressemeddelelse står:
"De tilfældige mønstre og penselstrøg, som blev fundet på de originale farveprøver er blevet samlet i fem unikke farvegrupperinger, til en kollektion af kunsttryk, alle i en harmonisk grupperet familie af farver, udvalgt af Mogens Lassen."

Værkerne kan fås i butikkerne fra slutningen af januar.

© by Lassen
© by Lassen