Ny kollektion fra Georg Jensen

Den nye serie består af 6 design, og er moderne og vintage på en og samme tid.

© Georg Jensen

Frequency

Havet og de bløde bølger var Kelly Wearstler umiddelbare inspirationskilde, da hun begyndte at tegne den nye kollektion for Georg Jensen.

Serien omfatter seks design: en vase, små og store hurricanes med mundblæst glas, to serveringsskåle og et skulpturelt centrepiece. Sidstnævnte er kollektionens kronjuvel, og når man vender den om, kan man se, at et af Georg Jensens designdna'er er opfyldt. Nemlig at hvis man vender et objekt fra firmaet på hovedet, skal man ikke kunne se, hvor designet begynder eller ender.

Det er ikke nemt i et materiale som stål – Kelly Wearstlers kollektion ville i virkeligheden være lettere at skabe i sølv, som er et nemmere metal at arbejde i. Men jo også meget dyrere.

– Det er ikke let at skabe bløde bølger i stål, siger Nicholas Manville, designdirektør hos Georg Jensen, men Kelly havde en klar vision om sin fortolkning af skandinavisk design, så vi måtte have gang i en masse håndpolering, smiler han.

Du kan se Kellys fantastiske Hollywood-hjem her.

© Georg Jensen

Forbindelsen til USA er ikke ny for Georg Jensen

...Helt tilbage i 1915 var firmaet tilstede på messer i San Francisco. Nicholas Manville har kendt Kelly Wearstler tilbage fra, da han selv arbejdede hos Bergdorf Goodman i New York.

Kelly Wearstler har en bachelorgrad i interiør og grafisk design fra Massachusetts College of Art i Boston. Hendes store interesse for at finde særlige ting kommer fra hendes opvækst i Myrtle Beach i South Carolina. Hendes mor, havde en antikvitetsbutik, så hun ledsagede hende fra hun kunne gå på auktioner og loppemarkeder.

Hendes mors interesse for design og indretning havde en stor indflydelse på Wearstler i en ung alder: Når hun kom hjem fra skole, havde hendes mor tit malet husets rum i nye farver, så lysten til forandring er en del af hendes dna.

Wearstler flyttede til Los Angeles i midten af tyverne og arbejdede i en række år med scenografier i filmindustrien. De evner ses i dag i hendes mange indretninger.

Find hele kollektionen her.