Danmarks næste klassiker
© Nicolai Skov / DR

Nu starter ny sæson af 'Danmarks Næste Klassiker': Her er kategorien vi glæder os mest til

Fjerde sæson af det populære program ruller snart over skærmen og hold nu op, hvor vi glæder os! I år bliver nemlig ekstra særligt!

Premieren på 4. sæson af 'Danmarks næste klassiker' er lige rundt om hjørnet!

Tirsdag d. 14. februar sendes første afsnit af den nye sæson på DR1. Og der er noget helt særligt at glæde sig til i år!

Og som altid skal 5 håbefulde designere kaste sig ud i at skabe seks forskellige møbler helt fra bunden i jagten på at lave Danmarks næste klassiker.

I denne sæson har dommerne, Kasper Salto og Louise Campbell, valgt at sætte 'funktionalitet' i højsædet.

Og herunder følger en helt særlig udfordring i designkategorien 'opbevaring'.

Den passer perfekt ind i tidsånden, og du kan godt glæde dig til at se de 5 designeres bud på: praktisk og pæn affaldssortering.

Flere virksomheder og kreative sjæle har allerede forsøgt at finde løsninger på flot, pladsbesparende affaldssorteringen, men måske 'Danmarks næste klassiker' gemmer på netop dén løsning, vi alle har gået og sukket efter?

Derudover skal deltagerne også lave designs indenfor kategorierne bord, lampe, børnemøbel og stol - og så er der som altid kategorien med det store spørgsmålstegn, der gemmer på en helt særlig, rørende overraskelse - men det løfter vi ikke sløret for her.

Se de 5 deltagere i Danmarks Næste Klassiker 2023 her:

Danmarks næste klassiker

Aviaaja Ezekiassen er 33 år og født og opvokset i Nuuk, men flyttede som 20-årig til Aarhus for at studere arkitektur på Arkitektskolen. I dag bor hun, sammen med sin hund, på Nørrebro, hvorfra hun driver sin egen selvstændige virksomhed som designer. Gennem kombinationen af de grønlandske rødder og uddannelsen præget af dansk æstetik forsøger Aviaaja at gøre op med stereotyperne om Grønland og udvide forståelsen af, hvad grønlandsk kunsthåndværk og design er.

© Nicolai Skov / DR
Danmarks næste klassiker

Kasper Kyster er 28 år gammel og udannet møbeldesigner og master i Møbel & Objekt Design fra Det Kongelige Akademi. Til daglig bor han på Nørrebro med sin kæreste og har det seneste halvandet år arbejdet på tre designs, som lanceres i 2023 for en ny dansk møbelvirksomhed. I sine design er Kasper særligt optaget af materialenærhed og håndværk og er nysgerrig på, hvordan gammelt håndværk og nye materialer kan give nye udtryk, og hvordan moderne teknologier kan påvirke håndværkets præg.

© Nicolai Skov / DR
Danmarks næste klassiker

Anne Bronton på 27 år er uddannet designteknolog med en overbygning som møbel- og interiørdesigner. Til daglig bor hun i Stauning i Vestjylland med sin kæreste og datter. Her driver hun sin egen virksomhed, hvor hun har fokus på funktionalitet og atypiske behov - og netop derfor har hun også har designet møbler med fokus på æstetik til ældre og mobilitets-udfordrede.

© Nicolai Skov / DR
Danmarks næste klassiker

Thomas Albertsen på 44 år blev i 2007 uddannet på Designuddannelsen på Det Kongelige Akademi, hvor hans fokus var på industrielt design. I dag driver han en selvstændig virksomhed fra sit hus i Valby, hvor han også bor med sin familie. Gennem sin virksomhed har Thomas blandt andet været initiativtager til udstillingsforeningen 'Danish Design Makers', der udstiller for omkring 20 designere på den internationale scene.

© Nicolai Skov / DR
Danmarks næste klassiker

Charlotte Steen på 57 år driver til daglig designværkstedet Kvindesmedien, der ligger på Christiania, hvor Charlotte også selv bor. Her er Charlotte designer og med i produktionen af smediens værker og skulpturer, og så har hun gennem sine 27 år som selvstændig fået stor erfaring indenfor udvikling af designs efter kundens behov.

© Nicolai Skov / DR