Tivoli forlystelse Den Flyvende Kuffert H.C. Andersen
© Tivoli PR

Nu kan du købe eventyrfigurer fra populær Tivoli-forlystelse

Figurerne i Tivolis H.C. Andersen–forlystelse "Den Flyvende Kuffert" er designet af Richardt Branderup, og nu er det muligt at købe figurerne i Tivolis nye butik.

Hvis du har prøvet forlystelsen "Den Flyvende Kuffert" i Tivoli, kan du garanteret huske de karakteristiske træfigurer med runde former, man bliver ført forbi, mens der i højttalerne bliver fortalt H.C. Andersen-eventyr.

Forlystelsesdesignet på den 25 år gamle forlystelse samt de tilhørende figurer er designet af Richardt Branderup, der er tidligere chefdesigner for Tivoli.

Nu er det muligt at købe figurerne i mindre udgaver i Tivolis nye butik "Little Tivoli". De figurer, man kan købe, er kejseren fra ”Kejserens nye Klæder”, prinsessen fra ”Prinsessen på Ærten” og soldaten fra ”Fyrtøjet”.

Figur fra Tivolis H.C. Andersen-forlystelse designet af Richardt Branderup
© Tivoli PR

Prinsessen var den mest spændende at lave

Richardt Branderup siger om figurerne:


– Jeg har altid drømt om at lave Tivoli-souvenirs. Der er noget særligt ved, at folk kan få mine figurer fra H. C. Andersens eventyr med hjem. Jeg håber, at det kan give gæsterne en erindring om en god oplevelse i Haven. En oplevelse, som de har lyst til at vende tilbage til.

Hvad har været den største udfordring ved at lave figurerne?
– Der var mest drejearbejde i prinsessen, så derfor har hun været den mest spændende at lave. Det sværeste med alle tre figurer var at få armene til at bevæge sig. Det var ikke planlagt på forhånd, men jeg kunne se, at det ikke fungerede, hvis de bare var malet på. Det lykkedes, og det er jeg så utroligt glad for. Det gør dem mere levende. Så er de rigtigt legetøj.

Richardt Branderup
© Lina Ahnoff
Figur fra Tivolis H.C. Andersen-forlystelse designet af Richardt Branderup
© Tivoli PR
Figur fra Tivolis H.C. Andersen-forlystelse designet af Richardt Branderup
© Tivoli PR