© Ymer&Malta

Når unikt design og traditionelt håndværk forenes

Franske Benjamin Graindorge kombinerer unikt design med traditionelle håndværksmetoder, og skaber møbler, der er alt andet end kedelige.

Benjamin Graindorge er en af de unge talenter i fransk design, som i den grad har gjort sig bemærket. Graindorge - repræsenteret af Ymer&Malta Gallery - har fokus på, at design ikke skal være kedeligt, hvilket eksplicit kommer til udtryk i hans værk 'FallenTree'.

Bænk med stærkt udtryk

FallenTree er en minimalistisk bænk med et stærkt udtryk. Bænken er fremstillet i eg og glas, og dens udfoldelse giver klare referencer til, hvor bænken kommer fra. Her er træets DNA i fokus. Designet har i kombination med træets egenskaber krereet et unikt og skulpturelt møbel, som bogstavelig talt inviterer en stykke af naturen indenfor.

Fokus på håndværket

Ymer&Malta og Graindorge har de sidste par år udforsket den traditionelle håndværksmetode intarsia. Intarsia er en håndværksmetode, hvor små stykker af forskelligtfarvet træ sammensættes til små mønstre eller billeder.

Sammen har Ymer&Malta og Graindorge blandt andet skabt kommoden 'Cloundinchest', som er sammensat af mere end 2500 håndskårne stykker træ i forskellige størrelser og farver. Med Cloundinchest forenes traditionel håndværksmetode med moderne design på smukkeste vis.