Med dette smukke loft kan du dæmpe støj i hjemmet

Du kan sagtens optimere lyden derhjemme, uden at gå på kompromis med æstetikken, så du løfter både dit velvære og din indretning.

Du står i køkkenet, mens fjernsynet er tændt i stuen, hvor ungerne leger. Eller måske er spisestuen fyldt med gæster, så larmen er tæt på øredøvende. Et hjem er fyldt med smålarm og lyde, der kan være forstyrrende, men alligevel er akustikken ikke altid noget, der er i fokus, når vi indretter. Det kan du ændre på med et loft, der sikrer en behagelig akustik i hjemmet.

En af mulighederne er at vælge Troldtekt, som er et populært loft i alt fra restauranter og kontordomciler til private hjem. Nu er brandet klar med et helt nyt loft, der på bedste danske vis forener design og funktion med en ny og flot version af akustisk loft, der dæmper lydene i hjemmet.

God akustik med eksklusivt look

Det nye loft hedder Troldtekt contrast og giver dig en unik kombination af den bedste akustik og en smuk, enkel kontrasteffekt i dit loft. Det giver dig god mulighed for at skabe en moderne wow-effekt i hjemmet, mens du samtidig sikrer, at akustikken er i højsædet – og så er det nye loft finalist ved Danish Design Award 2019 i kategorien Feel good, som hylder løsninger, der er særdeles æstetiske eller elegante og samtidig ’tilbyder en brugbar funktion’.

I interiørforretningen UniqueRoom i det ikoniske Twister Tower på Amager Strandvej i København har butikkens ejer, Nicolai Højgaard, valgt at få monteret Troldtekt contrast-lofter. I butikken, der er indrettet som et kompromisløst og eksklusivt hjem, er der nemlig kun plads til design, som skiller sig ud.

"Begrebet et moderne hjem kan ikke klassificeres inden for én ramme. Et moderne hjem skal afspejle de personer, der bor i hjemmet. Derfor er definitionen lige så alsidig, som vi alle sammen er forskellige," siger Nicolai Højgaard, medejer og grundlægger af UniqueRoom.

For ham er Troldtekt contrast en tilføjelse til hjemmet på lige fod med et designmøbel:

“I mange hjem er der betonvægge eller helt hvide vægge, som giver en anonym og kold ramme. Det stiller krav til de ting, vi fylder ind i rummene. Jeg har fokus på materialitet, og jeg synes, træ er et spændende materiale at arbejde med. Det er levende og organisk, og derfor bidrager træ med varme og sjæl, der kan skabe interessante synergier med hårde overflader,” fortæller Nicolai Højgaard.

Netop derfor er Troldtekt contrast en optimal tilføjelse til det moderne hjem, hvor materialer af høj kvalitet og et funktionelt design kan løfte hele indretningen. Særligt hvis du, som i UniqueRoom, bor med mange hårde overflader:

“Skallen i UniqueRoom er beton. Det giver et dårligt lydmiljø, så jeg ledte efter en elegant og eksklusiv akustikløsning. Jeg er fascineret af Troldtekt contrast, fordi designet tilfører rummet nogle lange linjer, som er helt fantastiske. De giver rummene en længde og dybde, som de ellers ikke har. Og samtidig får du en enestående akustik,” siger Nicolai Højgaard.

Brug træ i din boligindretning og få god akustik

Når du skal sikre god akustik i hjemmet, er det altid godt at tilføje tekstiler som gardiner og tæpper, der både skaber hygge og dæmper efterklangstiden i rummet. Også naturlige materialer, som for eksempel træ, sikrer dig ikke bare en bedre akustik, men tilføjer varme til din indretning.

Da en familie i Kolding skulle bygge deres drømmehus, valgte de at have fokus på eksklusive og naturlige materialer for at skabe varme og trække lidt af naturen med indenfor. Derfor valgte de også Troldtekt contrast-loftet, der sikrer en optimal akustik og går godt i spænd med resten af familiens indretning.

I Kolding har en familie bygget sit drømmehus på 300 kvadratmeter med eksklusive materialer. I køkkenalrumemt kommer naturen indenfor. Plantevæggen fremstår som en forlængelse af haven, og trælisterne i loftet skaber varme og giver sammen med de store gulvklinker en rød tråd igennem huset.

Akustikloftet Troldtekt contrast inviterer træ ind i dit hjem og forener elegant boligdesign med god akustik. Loftet er en kombination af klassiske Troldtekt akustikplader og elegante trælister, der monteres på pladerne, så akustikloftet får et stringent og elegant udtryk med en flot kontrasteffekt. Listerne monteres ved hjælp af et patenteret click-on-system, så du undgår synlige skruer og beslag. Resultatet er smukke linjer, god akustik og et varmt, naturligt udtryk.

I hjemmet i Kolding sidder Troldtekt contrast-listerne så tæt som muligt i loftet – 9 lister pr. 60 cm - for at få så meget træ ind i hjemmet som muligt. Det giver sammen med de mørke vinduespartier et elegant og nordisk udtryk. Der er monteret Troldtekt contrast med sorte akustikplader i størstedelen af husets rum.