Lyngby Porcelæn relancerer fire klassiske vaser i nye udgaver

Genkender du vaserne her på billedet, men kan ikke rigtig finde ud af hvorfor? Så er det nok, fordi du har set dem i ældre udgaver med malede motiver af dyr og landskaber. Nu relancerer Lyngby Porcelæn fire klassiske vaser i nye udgaver, der er tilpasset det moderne hjem.

Smuk glasserie baseret på gamle former

Selv om man er en moderne, fremadskuende virksomhed, kan det indimellem betale sig at kigge tilbage. Det er lige præcis, hvad Lyngby Porcelæn har gjort med den nye serie Form, der er baseret på en række produkter, man kan finde i virksomhedens katalog fra 1969. Dengang var vaserne fremstillet i porcelæn og dekoreret med unikke motiver af blomster, dyr og landskaber af nogle af landets dygtigste porcelænsmalere, der eksperimenterede med blandinger af glasurer og teknikker. I kataloget fra 1969 kan man se, at vaserne er kategoriseret i forhold til deres form, og hvilket motiv de er dekoreret med. Mange vil nok genkende vasernes form fra deres forældres eller bedsteforældres hjem, og en del har nok beundret det stilrene og enkle design, men alligevel valgt at pakke dem væk, fordi de ikke synes, at de passer ind i et moderne, nordisk hjem, hvor motiver af roser, landskaber med møller, fugle og skoleskibet Danmark vil stikke ud på en uheldig måde.

Det er baggrunden for, at Lyngby Porcelæn nu genoptager produktionen af fire af de klassiske vaser i helt nye og farveglade udgaver, men i samme design som tidligere. Serien har fået navnet Form som en hyldest til det oprindelige design – og også fordi vaserne i kataloget fra 1969 netop er sorteret i forhold til deres form. I modsætning til de oprindelige vaser er Form-serien lavet af glas i forskellige farver, hvilket giver nyt liv til de klassiske vaser, så de fremstår friske og moderne i deres udtryk. Serien betår af fire vaser, Form 70, Form 71, Form 130 og Form 140, der hver især fås i flere størrelser og i en moderne farvepalet.

Form 70

Form 70 er en rundformet vase med en smal åbning i toppen. Åbningen har et lille bøj, der giver god støtte til blomster og grene.

Form 130

Form 130 er en aflang vase, der snævrer lidt ind foroven og forneden. Findes i to størrelser.

Form 140

Form 140 er også en vase, men med en mere cirkulær udformning. Findes i to størrelser.