© Kartell

Kartell: 80'erne forsvandt aldrig helt

Memphis-stilen eksploderede i 1981 i Milano

Den italienske designmastodont Kartell har aldrig været farveforskrækket, og derfor ligger det også til højrebenet, at de mange internationale flagship stores i disse måneder hylder 80'er-stilen Memphis – og periodens godfather, Ettore Sottass. På Kristen Bernikows Gade i København har Kartell netop haft åbning på et restylet show room totalt indhyldet i Memphis-ånden og Sottass' vilde eftermæle. Memphis var en designsammenslutning, som for alvor eksploderede efter en præsentation på et galleri i Milano i 1981. Forbrugerne var vilde med de skrigende farver, plasticmøbler, leopardmønstre og andre herligheder fra 80'erne.

Son en musikvideo fra 80'erne i MTV

Man skal se en musikvideo fra MTV i 80'erne for sig og overføre det på indretning, så har man den genre, der gav de mere gumpetunge 70'ere baghjul.
I dag er det måske ikke den mest populære tid – vi griner måske lidt af 80'erne. Men Kartell har i den grad styr på trends, og kollektionernes nye indpakning i Memphis-tekstiler og farver vil helt sikkert tage en tur mere med klapsalver.
I Kristen Bernikows Gade er udstillingen skabt af Ferrucio Laviani med en kærlig hilsen til Ettore Sotass, som døde i 2007.
Konceptet bruges også i Miami, Køln og Paris, og vil blive spredt ud over hele verden til Kartells 140 out lets og show rooms.