Kähler lancerer kunst til dine vægge

Et samarbejde med papirkunstner Mathias Malling Mortensen har udmøntet sig i fire fine relieffer.

Mathias Malling Mortensen Relief for Kähler
© Kähler
Mathias Malling Mortensen Relief for Kähler
© Kähler

Mathias Malling Mortensen er kunstner og grafisk designer, og han har skabt en serie relieffer i keramik for Kähler.

Som kunstner er Mathias Malling Mortensens materiale papir, men i hans arbejde med leret fandt han flere ligheder mellem materialerne - selvom bearbejdningsprocessen er anderledes og mere langsommelig, fandt han sammenfald i måden, hvorpå motiverne opstår.

For mens reliefferne ved første øjekast fremstår ensartede og flade, er detaljegraden præcist som i hans minutiøst udskårne papirværker, hvor det rene hvide eller bemalede papir bevæger sig, ukurante i kanterne med håndmalede, definerende blå linjer, så værkerne bliver en helhed snarere end blot et motiv på en flade.

De nye værker, fire forskellige relieffer, spænder mellem at være abstrakte, grafiske mønstre til at vække direkte associationer til naturens blade, blomster og skygger.

Inspirationen har han blandt andet hentet fra internationale kunstnere, som den tysk-franske skulptør og maler Jean Arps trærelieffer, der kombinerer bagplade, form og slagskygger for at efterlader beskueren nysgerrig. Inspirationen fra naturen og netop skygger er direkte overført i de nye relieffer, hvor de optegnede kanter fremhæver formen på henholdsvis bladet, stilken, kronen og den surrealistiske blomst, og lader værket ændre karakter afhængig af, hvor øjet ser det fra.

– Relieffet som medium er interessant, fordi materialet udgør et motiv i sig selv. Jeg har altid været fascineret af rene linjer, grafiske udtryk og hvordan et relief er som et maleri i flere lag. De vil ændre sig i forhold til lys, og hvordan solen står ind ad vinduerne og skabe en tredimensionel verden, man kan få lov at være en del af, fortæller Mathias Malling Mortensen.

Relief blad (28x41 cm), blomst (27x44 cm), krone (28x43 cm) og stilk (28x43 cm) i keramik koster 899,95 kr. og findes i butikkerne fra september.

Mathias Malling Mortensen Relief for Kähler
© Kähler
Mathias Malling Mortensen Relief for Kähler
© Kähler