Ikonisk dansk stel relanceres

Et simpelt og smukt stel, der passer perfekt ind i nutiden.

© BODUM

BLÅ

Grethe Meyers ikoniske og klassiske stel, blåkant, fra 1965 bliver nu relanceret af Bodum.

Bodum kalder nu stellet Blå og fremstiller det i porcelæn, som egentlig var Grethe Meyers oprindelige ønske. Dengang blev stellet produceret af Royal Copenhagen i fajance, som var billigere at fremstille, dog holder det sig ikke så pænt over tid, som porcelæn. Blåkant var i produktion frem til 2011.

Grethe Meyer ønskede med serien at skabe et smukt og funktionelt design, der ikke kun skulle være for de få, men som derimod skulle gøre livet nemmere for alle. Serien Blå er både gennemtænkt og pladsbesparende, multifunktionel og nem at stable.

Det var et opgør med det etablerede, som blev skabt i en kreativ proces, der brød med grænserne for konventionelt design og som fødte et, for datiden, nyt og minimalistisk udtryk.

– Det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere Grethe Meyers smukke stelserie i porcelæn – præcis som den var tiltænkt i sin tid. Serien har altid stået for mig som noget helt særligt. Blå har det, som jeg ønsker, at vores virksomhed skal stå for, nemlig enkelhed. Derfor følte jeg også, at det på alle måder var helt rigtigt at give dette smukke stel nyt liv her hos os, siger Jørgen Bodum, direktør hos Bodum, om relanceringen.

Grethe Meyers stel er uden tvivl en del af den danske designhistorie og er blandt andet i dag udstillet på Designmuseum Danmark.

Blå forhandles fra uge 14 hos Imerco og uge 17 hos Magasin og koster fra 299,95 kr. for en 4 pak.

BODUM blå stel af Grethe Meyer
© BODUM
BODUM blå stel af Grethe Meyer
© BODUM
BODUM blå stel af Grethe Meyer
© BODUM
BODUM blå stel af Grethe Meyer
© BODUM