IKEA IVAR Møbelserie Opbevaringsserie
© IKEA

Ikeas mest hackede møbelserie fylder rundt

Designchef kalder Ikea-jubilaren Ivar "møblernes jeans”, fordi den har så mange kombinationer. Har du også hacket en Ivar?

Det hele begyndte med en reol i lyst fyrretræ. Det var i 1968, hvor reolen som det første Ikea-møbel i opbevaringsserien Ivar blev skabt. Nu – 50 år efter – er Ivar stadig populær blandt Ikeas kunder. Udover reoler, består Ivar-serien blandt andet af skabe, hylder og stole i lyst fyrretræ – i alt 29 produkter.

Det første Ikea-møbel i Ivar-serien – reol i lyst fyrretræ. 665 kr.
© IKEA

Ifølge Ikea selv er Ivar deres mest hackede møbelserie. Forbrugere verden over er kreative med, hvordan de bruger møblerne i forskellige kombinationer med deres egne unikke løsninger, der passer til deres behov.

Hackede Ikea-skabe fra Ivar-serien.
© IKEA

Da Ivar-reolen i fyrretræ kom på markedet i Stockholm for 50 år siden, var den ikke en del af Ikeas faste sortiment, da man havde mere tiltro til møbler i eg og teak. Salget gik dog overraskende godt, og i 1970’erne var Ivar-reolen også tilgængelig i alle andre Ikea-lande. Ikeas tidligere designchef forklarer:

– Ivar er som møblernes jeans. Vi havde brug for noget, som afspejlede tidsånden og den nye stil, og Ivar blev bæreren af det. Opbygningen af Ivar er inkluderende og fleksibel, og det gør, at den kan forandres og leve længe. Det er derfor et reolsystem, der er lige så relevant i dag som for 50 år siden.

Eksempel på, hvordan man kan indrette med Ivar-serien.
© IKEA

Nye møbler i Ivar-serien

Der bliver hele tiden tilføjet nye møbler til Ivar-serien, og blandt de næste i rækken er et opbevaringssystem, der er tilgængeligt fra februar 2018.