Et unikt smykke: Georg Jensen og BIG designer en halskæde til Dronning Margrethe

Georg Jensen har sammen med det anerkendte arkitektstudie BIG designet en helt unik halskæde til Hendes Majestæt Dronningen i anledning af Golden Days Festivalen Queens og hendes 50-års regentjubilæum.

George Jensen, BIG, Halskæde, 50 Queens, Golden Days

Halskæde specialdesignet af Georg Jensen og BIG - Bjarke Ingels Group til Hendes Majestæt Dronning Margrethe

© Georg Jensen

Hendes Majestæt Dronning Margrethe kunne se frem til en helt særlig gave, da hun fredag den 2. september åbnede den årlige kulturfestival Golden Days i København.

Festivalen, der i år hylder historiens kvinder, løftede sløret for udstillingen '50 Queens': En udstilling af BIG bestående af 50 piedestaler, som hver især repræsenterer en betydningsfuld dansk kvinde.

50 Queens, Golden Days fesitval, Udstilling

'50 Queens': en udstilling af BIG - Bjarke Ingels Group bestående af 50 piedestaler, som hver især repræsenterer betydningsfulde danske kvinder.

© BIG

Det eneste fysiske vidnesbyrd

Georg Jensen deltog i udstillingens åbningsceremoni og overrakte ved denne lejlighed en unik halskæde i sterlingsølv til Hendes Majestæt designet i samarbejde med BIG.

– Vores interne kælenavn for 50 Queens udstillingen har fra start været "Halskæden", så vi fandt det naturligt at transformere udstillingen til et rigtigt smykke, som en miniatureudgave af installationen. Smykket bliver det eneste fysiske vidnesbyrd på den midlertidige udstilling og vil således stå som en del af historien. Det har været en sand fornøjelse at samarbejde med Georg Jensens team af designere for at få fremstillet smykket, siger David Zahle, BIG Partner, som var co-creator på udstillingen og halskæden sammen med BIG Partner Giulia Frittoli.

George Jensen, BIG, halskæde. Golden Days

Indgravering af '50 Queens', der repræsenterer udstillingen.

© Georg Jensen

50 QUEENS til ære for alle queens

Halskæden er udført i sterlingsølv og består af 50 elegante blokke i varierende størrelser, der er inspireret af udstillingen på Kongens Nytorv, og har udstillingens navn '50 Queens' indgraveret.

Georg Jensens Kreative Direktør Ragnar Hjartarson tilføjer, at kæden har en helt særlig betydning:

– Hver sølvblok symboliserer et skridt for kvinder gennem tiden – og smykket i sin helhed symboliserer tidens gang.

Ifølge Ragnar Hjartarson opstod idéen til halskæden ud fra BIGs skitser, som Georg Jensens designere efterfølgende har bragt til virkelighed. En arbejdsgang, der ikke er ukendt i virksomheden:

– Hos Georg Jensen har vi en lang tradition for at samarbejde med designere og arkitekter, og vi er stolte over at have fået muligheden for at arbejde med Bjarke Ingels om dette særlige smykke.

Halskæden er et unikum og produceres ikke i flere eksemplarer.

Georg Jensen, BIG, Halskæde

Hver sølvblok symboliserer et skridt for kvinder gennem tiden - og smykket i sin helhed symboliserer tidens gang.

© Goerg Jensen

Fra Kongens Nytorv til Dronningens Nytorv

Golden Days Festivalen har til formål at fremhæve historiske kvinder og rette rampelyset mod historiens dronninger. I denne anledning vil Kongens Nytorv under festivalen tage uofficielt navneskift til 'Dronningens Nytorv'.

Golden Days Festivalen løber af stablen fra den 2. til den 18. september, og du kan læse mere om årets festival her.