Nyt look: Brillebutik hyrer stjernedesignere

Den dansk italienske designduo Gamfratesi har skabt et helt nyt udtryk for brillebutikken Ørgreen – se billederne her.

ørgreen gamfratesi yuniku picasso brillebutik butiksindretning

Det perfekt uperfekte

Normalt er det brillerne, der er i fokus, når man går ind i brilleforhandleren Ørgreens flagshipstore i København. Men for mange besøgende, vil det fremover være den artistiske og inspirerende vinduesudsmykning, de først lægger mærke til.

Den nye indretning, der har fået navnet "Perceftly Imperfect", er skabt af de danske stjernedesignere GamFratesi, som består af Stine Gam og Enrico Fratesi. Deres installation tager udgangspunkt i kunstneren Pablo Picassos eklektiske tilgang til at male portrætter. Ikke ét eneste af de ansigter, Picasso malede, var ens. Det afspejler sig i GamFratesis indretning, der netop skal afspejle, at ikke to ansigter er helt ens.

picasso olga ørgreen gamfratesi

GamFratesis installatin i Ørgreens Fralgship Store i København er inspireret af den spanske kunstner Pablo Picassos stiliserede portrætter, hvor der ikke er to ansigter, der er ens.

Markerer ny 3D-teknologi

Og det er ikke tilfældigt, for baggrunden for installationen er, at Ørgreen har indledt et samarbejde med Yuniku, som er en avanceret 3D-ansigtscanning-service, som tilpasser brillerne individuelt til hver enkelt kunde.

Således vil kunder fremover få deres ansigt scannet af Yuniku (som betyder unik på japansk), hvorefter brillelinserne bliver fremstillet, så de passer særligt til kunden. Derudover bliver brillestellet 3D printet, for at få en perfekt tilpasning til den, der skal bære dem.

– Vi ville fremhæve og kommunikere den stærke sammenhæng, der er mellem produktion, person og objekt. Vi blev inspireret af ideen om at være "unik og uperfekt", som vi har fortolket ind i et koncept for vinduesudstillingen, forklarer den ene halvdel af GamFratesi, Stine Gam.

ørgreen gamfratesi briller brillebutik den norske sejler picasso

Det aflange ansigt er inspireret af maleriet Den Norske Sejler, der er et portræt af en ukendt norsk sømand, som Picasso malede i 1938. Her med en Ø1-brille.

Baseret på udvalgte Picasso-portrætter

Resultatet er en række stiliserede ansigter, der alle er baseret på specifikke portrætter af Picasso. Ansigterne er udført i træ og bærer et udvalg af Ørgreens brillemodeller.

Folk, der har fulgt GamFratesis karriere, vil måske kunne se en sammenhæng mellem vinduesudsmykningen og designduoens koncept for Kvadrats showroom i forbindelse med møbelmessen i Milano 2017. Her havde GamFratesi lavet en række masker, som, selv om udgangspunktet er helt anderledes, har et udtryk, der ligger i lige linie i forhold til indretningen hos Ørgreen.

brillebutik ørgreen briller gamfratesi picasso Suzanne

Suzanne er opkaldt efter ets portræt af den schweizisk-amerikanske musiker Suzanne Bloch, som Picasso portrætterede i 1904. Den er fremstillet i blå-lakeret MDF og bærer en Ø6-brille til kvinder, der støttes elegant af "næsen" i messing.

ørgreen brille briller brillebutik gamfratesi picasso harlequin

I 1909 malede Picasso et berømt maleri af en harlekin, som GamFratesi har ladet sig inspirere af til denne figur, som meget passende har fået navnet Harlequin. Den er fremstillet i ask og har en sort næse af metal.