© Rendering: Lilium

Fremtidens privatfly er elektrisk og nemt at flyve

Det ligner noget fra Star Wars, men den bæredygtige Lilium Jet er tæt på at blive virkelighed, og måske bliver den din flyvende bil om et par år.

I tager en Lilium-model

10 år fra i dag: Du og din kæreste skal på weekendtur i den anden ende af landet. Selvfølgelig stiger I ind i jeres egen 'flyvende bil', Lilium-jetten, som efterhånden er det foretrukne transportmiddel for jer på længere distancer.

I har begge taget certifikat til jetten, og det tog ca. 20 timer at lære den forholdsvist lette navigation. Det meste er nemlig styret fra en computer.

Ikke et statussymbol for rige

Det lyder måske som science fiction, men det tyske firma, som står bag projektet, melder klar til at lancere Lilum Jet om ganske kort tid. Der vil være plads til to personer i flyet, som drives udelukkende på elekticitet og ikke bruger forurenende brændstof.

Dermed bliver det ikke kun et statussymbol for de rige, men jetten bliver også tilgængelige for almindelige mennesker. Flyet er nemlig skabt til at lette og lande vertikalt, så man behøver ikke en landingsbane i baghaven for at benytte det.