Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Eva Harlou står bag to bæredygtige stole for Mater

"Stolene er for mig både stærke og tidløse på samme tid."

She stol - Mater af Eva Harlou

© Mater

He stol - Mater af Eva Harlou

© Mater

Ældgammelt håndværk møder skandinavisk æstetik og komfort

Arkitekt Eva Harlou har designet to Bauhaus-inspirerede stole for det danske designbrand Mater.

Mater kalder de nye He & She stole for en "ny skandinavisk klassiker", skabt af bæredygtige og stærke naturlige materialer til at holde i mange generationer.

– Da jeg tegnede He & She, havde jeg et ønske om at skabe et design, hvor ældgammelt håndværk møder skandinavisk æstetik og komfort. Ved at bruge et minimum af ressourcer er stolene både nemmere at afkode og mere ærlige i udtrykket. Materialerne er udvundet bæredygtigt og udvalgt nøje efter holdbarhed. Det betyder meget for mig, at man både tager hensyn til kloden, og det udtryk man giver de anvendte ressourcer. Stolene er for mig både stærke og tidløse på samme tid, siger Eva Harlou om designet.

Bæredygtige materialer

Sæderne og ryglæn er udført i det hurtigvoksende peddigrør, som er lianer, der stammer fra indonesiske palmetræer. Det er kun palmens stængler, der beskæres, så planten reproducerer hurtigt og støtter derfor op om FN's Globale verdensmål om at beskytte "Livet på Land" (mål 15).

Flettearbejdet er et traditionsrigt gammelt håndværk og montagen udføres på et af de få uafhængige, tilbageværende fletteværksteder i Danmark.

Selve stellet er udført i FSC-ceritificeret egetræ.

Stolene koster 5.995 kr. per stk.

Se også Maters møbelserie skabt af plastikaffald fra havene.

Eva Harlou

© montyfreddie

She stol - Mater af Eva Harlou

© Mater

Håndplukket til dig