© Lexus

Det svævende skateboard fra 'Tilbage til fremtiden' er designet nu!

Bilfabrikanten Lexus præsenterer verdens første hoverboard, som svæver ved hjælp af supermagneter og flydende nitrogen.

I 80-er-filmene 'Tilbage til fremtiden' 2 og 3 rejste teenageren Marty McFly frem i tiden – til vores nutid – og her fik han sig bl.a. en adrenalin-sprøjtende tur på et skateboard uden hjul, hoverboardet. Mange har siden forsøgt at designe et magen til filmens idé, især i de seneste år, hvor forudsigelsen skulle være en realitet. Gennem årene har der flere gange været rygter om, at det er lykkedes, men at det er blevet skudt ned på grund af bekymrede forældreorganisationer. Men sandheden er nok, at teknologien aldrig har været helt tilgængelig.
Nu er hoverboardet opfundet, oven i købet med en af verdens mest ambitiøse og designmæssigt blærede bilfabrikanter,Lexus.

Marty McFlys hoverboard og gejlede Nike-sko fra Tilbage til fremtiden. Skoene er også genskabt.

Dampende nitrogen kommer ud af det svævende hoverboard

D. 5. august er der verdenspremiere på Lexus Hoverboard, også kaldet Slide, som svæver i lav højde over jorden takket være et sindrigt system af superledere, magneter og flydende nitrogen. Intet mindre.
Når Slide svæver, kommer der damp fra nitrogenen ud af brættet – præcis så funky, som vi alle forestillede os det skulle være.
Men der er dog nogle hager ved Lexus-designet, som gør, at det ikke bliver allemands-eje med det samme. Det skal fx tankes med nitrogen ret ofte, og det er ikke lige det, vi går rundt og har mest af ...
Så det bliver nok ikke Slide, som kommer på teenagernes ønskesedler til julen 2015 eller næste år, men, men, men den slags forbehold havde vi jo også om mobiltelefoner.

Se videoen med Lexus Hoverboard herunder.