Det perfekte alternativ til éngangsflasken

BU-flasken benytter et bambusfilter til at rense postevand for kemikalier og eventuelle lugte og gør det derved let for kroppen at absorbere væsken. Det er et bæredygtigt alternativ til de mange éngangsflasker, som bliver købt og smidt væk rundt omkring i Verden - og så er det uhyrligt smukt design.

Det bæredygtige alternativ

Hvert år bliver i omegnen af 50 milliarder éngangsflasker købt og smidt væk. I Danmark er vi benådet med lækkert postevand, men det finder man ikke i alle lande og plastic-flasker er for nogle derfor den eneste mulighed for kemikalie- og lugt-frit vand. Firmaet BU, som producerer bæredygtige design-løsninger, har sat sig for at producere et fornuftigt alternativ til de miljøskadelige flasker.

BU

Løsningen er blevet en bæredygtig flaske, som ideholder et bionedbrydeligt bambus-filter, der kan fjerne både kemikalier og lugte fra postevand.

Teknologien

Design-firmaet har benyttet sig af traditionelle japanske metoder til at omdanne bambus til trækul i en specifik type ovn. Modsat andre typer filtre er dette produceret naturligt og når det er opbrugt kan det blot knuses og begraves i haven, hvorfra det vil frigive næringstoffer til jorden.

Processen

Når trækullet kommer i berøring med vand åbner millioner af mikroskopiske porer sig. Kemikalier som eksempelvis klor tiltrækkes til disse porer og fastlåses her. Samtidig frigives kalium og magnesium fra trækullet og giver en lækker og sprød smag til vandet.

Personliggør din flaske

Købere kan gøre deres flaske personlig ved selv at vælge farve og eventuelle læderstropper til designet. Du kan læse mere om flasken ved at besøge BU på Kickstarter, hvor de er igang med at få flaksen financieret.