Design Favoritter 2022: Bæredygtig - her er de nominerede

Stem på din favorit, og deltag samtidig i lodtrækningen om gavekort til en samlet værdi af 25.000 kroner.

Design Favoritter er Danmarks nye interiørpris, der hylder det bedste tilbehør til boligen – og vinderne vælger du!

I år er Bolig Magasinet og BO BEDRE gået sammen om at udvælge de nominerede design, og det er nu op til dig at stemme på dine favoritter.

Hvem synes du skal vinde i kategorien Bæredygtig? Når du stemmer deltager du samtidig i lodtrækningen om et gavekort på 1000 kr. til lækkert design. Vi udlodder i alt 25 gavekort til en samlet værdi af 25.000 kr.

Se de nominerede herunder, og stem på din favorit.

Fried Egg Chair fra Warm Nordic

Den unikke, asymmetriske lænestol, der har form som et yderst raffineret spejlæg, er et af Hans Olsens mest ikoniske design og fås også i en bæredygtig model. Den er produceret af FSC-certificeret teaktræ og de tre tekstiler, som er brugt, har også en grøn profil og er en kombination af Hero og de bæredygtige tekstiler Re-wool og Merit by Maraham.

Stem og vind!

b.green serie fra Berndes

Drømmer du om at gøre dit køkken og din madlavning lidt grønnere, så er serien fra b. green fra Berndes et godt bud. Serien består af gryder og pander i flere forskellige størrelser i et sort, stilrent design. Alle dele er produceret i 100 % genanvendeligt aluminium fra brugte drikkedåser.

FDB Møbler

FDB Møbler har sat et ambitiøst mål: at blive Danmarks mest ansvarlige møbelvirksomhed, og intentionen skal afspejle sig i alle handlinger. Træet, som bliver brugt i produktionen, er FSC-certificeret, og alle tekstiler er mærket med oeko-tex. Målet er, at alt fra den mindste skammel til den helt store hjørnesofa kan komme under Svanemærkets vinger. Sidst men ikke mindst sigter FDB Møbler mod at blive CO2-neutrale. Vi hepper på, at det lykkes.

Stem og vind!

Spinal Table Home Work fra Paustian Furniture Collection

Hjemmearbejde er kommet for at blive, og med en særlig version af Spinal Table Home Work kan det gøres endnu mere bæredygtigt. Det fleksible hæve-sænkebord er designet af Paul Leroy og fås både i de traditionelle udgaver med bordplade i linoleum eller finer og i en bæredygtig version, som er lavet i samarbejde med RE-plastic. Den har en smuk, marmoreret, grøn bordplade, der er fremstillet udelukkende af genbrugsplast fra Carlsberg.

Modulsofa fra Paustian Furniture Collection

Paustian Modulsofa er designet af Erik Rasmussen i 1969, og designikonet er især kendt for det skulpturelle, minimalistiske formsprog. Nu har Paustian lanceret en ny udgave Cappellini x Paustian Modulsofa, som både har et italiensk touch og en mere bæredygtig profil. Det er Giulio Cappellini fra designhuset Cappellini, som har kurateret det bæredygtige stof og valget faldt på Re-Wool, der er lavet af 45% genanvendt uld og overskudstekstiler fra Kvadrats uldspinderi i Storbritannien. Et designikon i nye, grønnere klæder.

Feve Desk fra ferm LIVING

Det lille, elegante skrive- eller konsolbord har fået navn efter det franske ord fève, som betyder bønne. Det er fremstillet i massivt FSC-certificeret europæisk valnød og har et delikat, organisk udtryk. Benene er udskåret i udspændte, elliptiske former, der understreger skrivebordets lette, feminine silhouette.

Stem og vind!

LÆS OGSÅ