Jørn Utzon opera huset dansk arkitektur center
© Utzon Archives / Utzon Center og Jozef Vissel

Design-gigant fejrer 100 års fødselsdag

Et af de største ansigter indenfor dansk design bliver hyldet gennem enestående udstilling hos Dansk Arkitektur Center.

Utzons 100 års fødselsdag fejres med udstilling i DAC

Jørn Utzon er i sandhed en af de største danske pionerer indenfor arkitektur, hvor hans navn og værker både er kendt herhjemme og ude i den favre verden. I 2018 ville Jørn Utzon været fyldt 100 år, hvilket Dansk Arkitektur Center har valgt at hylde gennem en stor soloudstilling.

"Jørn Utzon - Horisont", som udstillingen går under, går på opdagelse i både byggede og aldrig realiserede værker for at undersøge og forstå en af de mest betydningsfulde arkitekter i det 20. århundrede. Samtidig viser udstillingen den inspiration, som Utzon fandt på hans mange rejser, hvor han mødte fremmede kulturer med en nysgerrighed og utrolig interesse, og hvordan dette prægede hans ikoniske arkitektur.

Jørn Utzon opera huset dansk arkitektur center
© Utzon Archives / Utzon Center og Jozef Vissel

Forståelse og iderigdom

Utzon havde en unik evne til at finde inspiration i alt omkring sig. Inspirationen kom både fra hans mange rejser og de spektakulære opdagelser, han gjorde der, men han fandt det også i noget så simpelt som bøgeskoven og drivende skyer på himlen. Han så og lærte af verden, og han forstod at kunne bruge alle de indtryk og oplevelser i sin karakteristiske arkitektur. Det er netop den forståelse og iderigdom, der bliver hyldet i Dansk Arkitektur Centers udstilling "Jørn Utzon - Horisont".

Den 7. november fra 16-18 inviterer Dansk Arkitektur Center både store og små Utzon-fans til åbningen af "Jørn Utzon - Horisont" i Guldgalleriet. Her vil der være lidt godt til ganen, mens gæsterne kan lade sig inspirere af Utzons utrolige talent.

Det er gratis at deltage i eventet, og billetter kan bookes her.

Soloudstillingen er åben fra den 7. november til den 3. marts 2019, så der er rig mulighed for at studere design-ikonet.