Vinderne af Design Awards 2015!

Vinderne af årets Design Awards 2015 er netop blevet kåret efter et flot show i Paustians Showroom på Østerbro, hvor branchen har hyldet dansk design. Her er vinderne - og dommernes begrundelser.

Danmarks stærkeste boligmagasiner, BO BEDRE, Charlotte Ravnholt, medredaktør, BO BEDRE, Bolig Magasinet og Costume Living, er igen i år gået sammen om at afholde Design Awards 2015. Det store show fandt sted i Paustians smukke showroom på Østerbro.

I år bestod juryen af:

Erik Rimmer - Chefredaktør på BO BEDRE, Helle Blok - Chefredaktør på Bolig Magasinet, Charlotte Ravnholt - Medredaktør BO BEDRE & Costume living, Uffe Buchard - ejer af darling Creative Studio, Anette Eckmann - ejer af Eckmann Studio, Susanne Holte - ejer af Supress og Jesper von Wieding - Creative director 3X.

Vinderen af Årets Lampe

Vinder: Light Forest

Design: Ontwerpduo

Producent: &Tradition

Dommerne sagde:

"Her er en lampe, der kan kravle rundt på vægge og lofter. Du kan være din egen scenograf. Der er leg, anarki, eventyr og fandenivolskhed over den. Den overrasker! Og der sker noget i et hjem, hvor man installerer flere lamper … de ligner en vildtvoksende plante eller et kort over metroen. De er meget internationale, new yorker-agtige, industrielle og har et meget unikt formsprog. Stærk tendens, at der er mange dekorationslamper, blandt de nominerede i år. Det er en dejlig udvikling!"

Vinderen af Årets Designer

Vinder: Gamfratesi

Dommerne sagde:

"Denne duo er uden sammenligning det mest internationale navn, vi har i Danmark i øjeblikket. Stine Gam og Enrico Fratesi har fra dag 1 lagt barren enormt højt, de har en unik stil og tydelig dna, er utrolig vedholdende, går ikke på kompromis, der er ingen slinger i kursen. I aften hylder vi et designnavn, som har succes i udlandet, både med deres møbler og med deres kæmpestore projekter, de kuraterer fantastiske udstillinger, lave installationskunst. og skaber i det hele taget ofte mere rum end møbler. Samtidig er de i besiddelse af en sjælden ydmyghed og integritet."

Vinderen af Årets Upcoming

Vinder: Karakter Copenhagen

Dommerne sagde:

"Et nyt dansk brand med en klar art-gallery-profil. Meget ambitiøst projekt. Arbejder i grænselandet mellem kunstobjekter og design. Vi vil gerne honorere nogle, som kigger ud over grænsen. Det er elitært, ja. Det er en niche, ja. Men det er overbevisende, og på Milano-messen i år var det nok den danske stand, man talte mest om. Siden har der været stor udenlandsk interesse. Det nye label af luksus er netop en smal kurateret kollektion af limitied editions, som man ikke kan få på alle gadehjørner."

Vinderen af Årets Design

Vinder: Taffel

Design: Margrethe Odgaard

Producent: Georg Jensen Damask

Dommerne sagde:

"En grafisk refleksion over det at dække et bord. En guide til brugeren. Det er godt tænkt af Margrethe Odgaard, som har studeret hoffets taffeldækkere nøje. Dugen er ved at glide ud, og det er synd. Vi vil gerne være med til at slå et slag for at få den tradition tilbage. Her bliver et traditionelt produkt løftet et andet sted hen. Og kan få nye genrationer til igen at bruge en dug og løfte måltidet. Med dugen viser man respekt for omgivelserne og gæsterne. Dommerkomiteen kan godt lide tanken om at man gør sig umage. At vi tager os tid, forædler og forfiner."

Vinderen af Årets Innovative

Vinder: Gubi

Dommerne sagde:

"Her taler vi om en virkelig vellykket re-branding. Gubi var et designtempel i gamle dage, og nu er de for alvor tilbage. Med den nye butik på Møntergade i København hæver de niveauet til international klasse. Det er u-dansk. Det er pivfrækt. Det er forfriskende og modigt. De har været i front i forhold til både farvepaletten og den nye dekorativ æra. Man bliver glad, nysgerrig og inspireret af at gå ind I deres univers. Som en salon. En kulisse. Den er med til at gøre København til en designattraktion … ja, Møntergade er blevet toppen af poppen. Vi hylder det konsekvente. Kompromisløsheden. Og at de ikke lytter eller skeler til, hvad andre gør og mener."

Vinderen af Årets Ildsjæl

Vinder: Knud Erik Hansen, Carl Hansen & Søn

Vinderen af Årets kunsthåndværker

Vinder: Tortus

Dommerne sagde:

"Amerikanske Eric Landon har tilført dansk keramik noget helt specielt. Han har fornyet keramikkens image. Han har respekt for godt håndværk. Er faglig stolt. Arbejder helt old school ved sin drejebænk. Og får yngre generationers øjne op for værdien af håndarbejdet. Har stor succes internationalt med at brande sig selv på de sociale medier, men gør det med værdighed. Deler ud af sin kunnen og sit fag, sin viden. Holder eftertragtede workshops med gæster fra hele verden. Og de største designbutikker verden over har hans vaser stående nu. Skønt at opleve at en kunsthåndværker både kan insistere på at arbejde i hånden … og være kommerciel."

Vinderen af Årets smart-hjem pris

Vinder: Parrot Flower Power

Design: Parrot

Producent: Parrot

Dommerne sagde:

"Vi oplever i øjeblikket en botanisk bølge, der ingen ende vil tage. Mange af os anskaffer os planter. Store grønne planter/palmer og potteplanter, som er superdyre. Vi dyrker det grønne, ser det gro, er nærværende. Vi plejer andre end os selv. Dette produkt hjæler os med at passe dem. Det kombinerer teknologi og natur. Kombinerer det supermoderne med det nære. Det er simpelt og enkelt, vi forstår og afkoder straks dens funktion. Relevant som symbol på at alting ikke nødvendigvis er eller skal være højteknologisk."

Vinderen af Årets Comeback

Vinder: Den trætte mand

Design: Flemming Lassen

Producent: By Lassen

Dommerne sagde:

"De oversize og blødpolsterede øreklapstole er noget af det mest trendy i disse år. Vi har dyrket det lette længe nok, nu skal det være komfortabelt og hyggeligt. By Lassen så muligheden, bl.a. efter at en original gav et hammerslag på 1,4 mio. kr. sidste år. Stolen udvider spektret i forhold til hvad dansk møbeldesign er … det er en stol, der giver dig et kæmpeknus, man sidder intet mindre end fantastisk I den og så føler man sig privat I den. Der er ikke noget at sige til at den – og mange af dens ligesindede – ses I de mest smarte hoteller på Manhattan. Det handler om komfort og kvalitetstid i en verden, hvor tiden er den dyreste faktor, en ego-stol til den trætte eller til den, der bare vil nyde lidt ro."

Vinderen af Årets Møbel

Vinder: Traveller

Design: Gamfratesi

Producent: Porro

Dommerne sagde:

"Stringent luksus. Det nordiske møder det italienske. Her er en daybed, man kan bruge til andet end at lægge bøger på. Her sidder man overfor hinanden. Tosomheden – godt budskab. Indbyder til nærvær og dialog. Funktionel I mange rum – skulpturel og symetrisk. Der er noget luksus-Camp og safari over den. Flot brug af materialerne: kernelæder, lærred. Eksklusivt, men absolut overlegent og elegant."

Vinderen af Årets Blogger

Vinder: Sonoma Seven (Mille Grath)

VINDEREN ER FUNDET VIA EN AFSTEMNING BLANDT DE SYV FINALISTER PÅ BOLIGMAGASINET.DK OG BOBEDRE.DK

Vinderen af Årets Læserfavorit

Vinder: Taffel

Design: Margrethe Odgaard

Producent: Georg Jensen Damask

VINDEREN ER FUNDET VIA EN AFSTEMNING BLANDT ALLE 29 NOMINEREDE PRODUKTER PÅ BOBEDRE.DK OG BOLIGMAGASINET.DK