Design Awards 2021: Årets Design

Prisen gives til design, der manifesterer nytænkning, kreativitet og omtanke i forhold til livet og hverdagen i boligen i dag og i fremtiden. Se de nominerede her.

Design Awards 2021

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet, Scandinavian Living og Costume Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres Årets Design. Se de nominerede her.

Silhouette spejl, OEO Studio, Fredericia

Silhouette spejl, OEO Studio, Fredericia
© Fredericia

Der er mange spejle i indretningen i disse år – kloge indslag, hvis en bolig er lille eller narcissismen er stor, men kun få spejle kommer op på det niveau, som OEO Studio har skabt for Fredericia Furniture. Det varme valnøddetræ indrammer præcist de tre udgaver af spejle – rammen er hverken for tyk eller for smal, men netop lige i øjet.

Beosound Level, Torsten Valeur for B&O

Beosound Level, Torsten Valeur for B&O
© B&O

Designer Torsten Valeur har været inde over mange af Bang & Olufsens successer. Beosund Level rammer præcis i tiden – den har først og fremmest god lyd, og så er den bærbar, og dertil kommer brugen af træ, der giver højttaleren et varmt udtryk. Alle dele kan udskiftes, og dermed får produktet lang levetid.

Forma, Séche Studio for Holmegaard

Forma, Séche Studio for Holmegaard
© Holmegaard

Serien Forma har rene, skarpe og geometriske former, og inspirationen er da også hentet i Bauhaus-bevægelsen – og her 100 år senere er det Séche Studio, der for Holmegaard har designet en række glas og vaser i presset glas. Det er design, der træder frem og indtager et bord.

UV Bench, Kasper Salto for Efsen UV & EB Technology

UV Bench, Kasper Salto for Efsen UV & EB Technology
© UEfsen UV & EB Technology

Kasper Salto har i samarbejde med Efsen UV & EB Technology udviklet UV Bench, der fjerner Covid-19 og andre lignede virus og bakterier på de genstande, der lægges ned i kassen. Kasper Salto har designet fire forskellige udgaver, som vil pynte på et museum, kirke, lærerværelse eller bibliotek, hvor man på kun 10 sekunder kan fjerne 99 procent fx Covid-19-virus. UV Bench er et glimrende eksempel på, at når videnskab og design går hånd i hånd, bliver resultatet smukkere og, i dette tilfælde, en genstand, alle kan bruge.

Nordic Woodlands, Lars Vejen/Njordrum, JKE

Nordic Woodlands, Lars Vejen/Njordrum, JKE
© JKE

Træ som materiale er i den grad vendt tilbage i køkkenet. Designer Lars Vejens udgave af et trækøkken er overbevisende i al sin enkelhed. Lange linjer i egetræ skjuler overgangene i skabsmodulerne og danner derfor en helhed. Som var køkkenet et stort møbel og på den måde glider det ind og bliver en del af stuen.