Design Awards 2019: Årets Upcoming

Prisen går til en person eller et brand, som de færreste havde hørt om før 2017/2018, men som i det forgangne år for alvor stillede sig op på designscenen. Se de nominerede her.

Design Awards 2019: Årets Upcoming

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet, Nordic Living og Costume Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres “Årets Upcoming”. Se de nominerede her.

© Takt

Takt

Klimaet kalder på vores opmærksomhed som aldrig før, og derfor må man prise et hvert initiativ, som med konsekvens og kompromisløshed sikrer 360 % bæredygtige løsninger, og som nytænker alt fra forbrugsmønstre, produktionsmetoder, prissætning, materialer osv. Sådan et designbrand er Takt, og med et samtidig rent og tidløst produkt har de givet et bud på, hvordan designindustrien kan og bør se ud fremover.

© Form & Refine

Form & Refine

Med en ren og stilfuld nordisk æstetik, en stor, social ansvarlighed og et visionært blik mod gedigne håndværkstraditioner fra antikke kulturer har Form & Refine bygget et univers op, som man har lyst til at lade sig omfavne af. Dette har de gjort med et særligt finfølende valg af materialer og udformningen af rene, enkle design med en subtil karakter, som adskiller dem fra mængden.

© Nodari

Nodari

I et land præget af arven fra dansk designs guldalder og dennes minimalisme er det forfriskende at se design, som står i sin helt egen ret. Og det gør Nodari. I hans design finder man referencer til Bauhaus, men med et originalt blik på den kreative proces forstår han at lave noget, der er helt sit eget, og som udfordrer designets fysiske grænser, samtidig med at det har et charmerende, menneskeligt ansigt.

© Mazō

Mazō

Mazō har på kort tid skabt en sammenhængende og helstøbt kollektion omkring den afdøde designer Magnus Læssøe Stephensen. Med stor respekt for dansk designs minimalistiske og funktionalistiske signatur har Mazōs kollektion samtidig en anderledes blød, nytænkende og indbydende æstetik. Et let swung i stregen giver objekterne en skulpturel værdi, og fantastiske tekstiler giver karakter og personlighed.

© Lisette Rützou

Lisette Rützou

Hun rammer tidsåndens sukken efter taktile sanselige overflader, hvis dekorative kvaliteter ligger i materialet selv. Hendes design er skulpturelle og funktionelle, og de leger med en særlig feminin æstetik, som synes at stimulere en følelsesmæssig respons. Det er design, som tilføjer personlighed og karakter til ethvert rum, som de entrerer.

© Motarasu

Motarasu

Med en stærk intention om at styrke båndet mellem japansk og dansk design tradition præsenterer Motarasu en række nøje udvalgte design i højeste kvalitet. Det er især kærligheden til skønhed, simple former og den høje kvalitet af materialer, som binder dansk design sammen med japansk, og det er netop det, som Motarasu formår at sætte i scene på en ny og spændende måde.