Design Awards 2017: Årets Møbel

Prisen gives til et møbel, som er afklaret både æstetisk, funktionelt og teknisk. Det skal være originalt samt have en høj og gerne lang brugsværdi. Se de nominerede her.

Design Awards 2017

Så er det snart tid til årets store designbegivenhed i Danmark, når BO BEDRE, Bolig Magasinet og Costume Living uddeler Design Awards 2017. Uddelingen af priser finder sted ved en gallafest i Folketeatret i København 6. september, hvor den samlede danske designverden vil være til stede. Du kan naturligvis følge begivenhederne her på bobedre.dk.

Vind et BeoSound Shape-lydsystem:

Du kan også selv være med til at sætte dit præg på Design Awards 2017. Som de tidligere år vil vi nemlig uddele læserfavoritten til det bedste design i 2017. Når du har afgivet din stemme, er du med i lodtrækningen om et BeoSound Shape lydsystem bestående af 6 moduler (2 højttalermoduler, 2 akustiske dæmpermoduler, 1 forstærkermodul og 1 BeoSound Core enhed). BeoSound Shape er et nyt, vægmonteret trådløst højttalersystem fra Bang & Olufsen til den designbevidste musikelsker. Løsningen giver en fantastisk lydoplevelse, et brugertilpasset design og integrerede støjdæmpere, der forbedrer akustikken i rummet. Samlet værdi 25.000 kr. Afgiv din stemme her.

Scroll ned af galleriet for at se de nominerede i kategorien Årets Møbel.

Covent Chair
© New Works

Design: Rene Hougaard

Producent: New Works

Stolen balancerer smukt mellem yderpunkter. Den er både tung og let. Blød og hård. Konstruktionen er synlig, den omfavner dig og indbyder til en god, lang dialog, uanset om det er ved middagsbordet eller omkring et mødebord.

The Tailor Sofa

Design: Rui Alves

Producent: Menu

Rui Alves har designet denne sofa med stærk visuel inspiration fra bedstefaderens yndlingsskrædder og dennes værksted, hvor håndsyede grå habitter svævede på smukke egetræsbøjler. Et autentisk møbel hvor konstruktion, materialer og håndværk er synligt. Sofaen er let, velafbalanceret og smuk, uanset fra hvilken vinkel den betragtes.

Rocking Nest Chair

Design: Anker Bak

Producent: Carl Hansen & Søn

Den er født til at få sin egen historie og bære en fortælling videre. Anker Bak har skabt stolen til sin søster, så hun kunne sidde komfortabelt med sit barn og bagefter klappe møblet sammen, så den ikke optog plads i hendes lille hjem. Designet er nyskabende, håndværket smukt og konstruktionen gennemarbejdet. Et møbel som kun bliver smukkere med tiden.

Lune
© Fritz Hansen

Design: Jaime Hayon

Producent: Fritz Hansen

Her møder nordisk æstetik sydlandsk elegance i en sofa, som emmer af hygge og komfort. Jamie Hayons modulsofa kan favne fra to til ti personer, og formen kan skræddersyes efter ønsker og behov. Den er lille og let. Formerne er runde og bløde. ’Lune’ svæver nærmest som en sky over gulvet. Navnet refererer til den følelse der er inden i, når alt er præcis som det skal være. Sådan er det med ’Lune’.

Zone
© Zilenzio

Design: Norm Architects

Producent: Zilenzio

Dårlig akustik går desværre ofte hånd i hånd med store åbne rum. Norm har taget udfordringen op med dette opbevaringsmøbel, som forbedrer akustikken ved at fange udvalgte lydfrekvenser, så det er nemmere at fokusere, koncentrere sig og slappe af. Det kan skræddersyes i forskellige størrelser, det er praktisk og funktionelt og bringer en tiltrængt stoflighed ind i hjemmet eller på arbejdspladsen.

Kanso
© Please Wait to Be Seated

Design: Laura Bilde

Producent: Please Wait to Be Seated

Det skulpturelle bakkebordet består af en grafisk metalramme, som diskret bærer bakkerne i asketræ. De kan tages ud og vendes, så bordet får et nyt udtryk eller bruges alene. Et fleksibelt møbel med en fantastisk lethed. Kanso er et af begreberne i zen buddhistisk visdom. Det enkle, ordentlige og rene skal fremmes. Laura Bilde udvikler og raffinerer fortsat sit formsprog og det er en fornøjelse at se.

Atmosphere
© Gloster

Design: Cecilie Manz

Producent: Gloster

Med ’Atmosphere’ rykker Cecilie Manz designsproget for en virksomhed, som traditionelt er kendt for tungere udemøbler. Træ, metal og tekstil er mikset, så udeserien fremstår i et nordisk look med farve-pust fra sydlandske himmelstrøg. Det er fleksible løsninger med løse hynder og en konstruktion, som som indbyder til nærvær og stærke relationer. Serien er på en gang stærk og underspillet og overlader i høj grad scenen til det liv, som udspiller sig mellem møblerne.

Pipe Lounge Chair
© Friends & Founders

Design: Ida Linea Hildebrand

Producent: Friends & Founders

Denne loungestol indtager rummet som en velafbalanceret skulptur. Den er smuk med sine buttede former og svungne kurver og oser samtidig af elegance. Med sin volumen og stærke personlighed er den umulig at overse, men rummer samtidig en vidunderlig lethed og charme.

Isole
© &Tradition

Design: Nendo & Nichetto

Producent: &Tradition

Den charmerende modulsofa er et resultat af et nyskabende samarbejde pr. langdistance mellem to af tidens store designere. Den er født ud af den japanske poesi-tradition Tanka. De bløde organiske former kommer fra Nendo og symboliserer vanddråber, småsten og øer. Nichetto, som stammer fra Venedig, tilføjede broerne i form af stel og sideborde. Isole betyder øer på Italiensk. Med sit smukke organiske formsprog flyder ’Isole’ let og ubesværet ind i vores designelskende hjerter.