Design Awards 2017: Årets Lampe

Prisen gives til en lampe, der forener god formgivning, nytænkende materialevalg og optimal belysning, der fungerer naturligt i et moderne hjem. Se de nominerede her.

Design Awards 2017

Så er det snart tid til årets store designbegivenhed i Danmark, når BO BEDRE, Bolig Magasinet og Costume Living uddeler Design Awards 2017. Uddelingen af priser finder sted ved en gallafest i Folketeatret i København 6. september, hvor den samlede danske designverden vil være til stede. Du kan naturligvis følge begivenhederne her på bobedre.dk.

Vind et BeoSound Shape-lydsystem:

Du kan også selv være med til at sætte dit præg på Design Awards 2017. Som de tidligere år vil vi nemlig uddele læserfavoritten til det bedste design i 2017. Når du har afgivet din stemme, er du med i lodtrækningen om et BeoSound Shape lydsystem bestående af 6 moduler (2 højttalermoduler, 2 akustiske dæmpermoduler, 1 forstærkermodul og 1 BeoSound Core enhed). BeoSound Shape er et nyt, vægmonteret trådløst højttalersystem fra Bang & Olufsen til den designbevidste musikelsker. Løsningen giver en fantastisk lydoplevelse, et brugertilpasset design og integrerede støjdæmpere, der forbedrer akustikken i rummet. Samlet værdi 25.000 kr. Afgiv din stemme her.

Scroll ned af galleriet for at se de nominerede i kategorien Årets Lampe.

Yuh
© Louis Poulsen

Design: GamFratesi

Producent: Louis Poulsen

Designduoen bygger videre på Louis Poulsens stolte lys-traditioner og har skabt en moderne lampe med personlighed og en høj teknisk standard. En hyldest til legenderne, men GamFratesis eget karakteristiske formsprog ses samtidig tydeligt. En fleksibel lampe med en skærm, som både skjuler lyskilden og kan hæves, sænkes og justeres, så lyset fokuseres. Den optager minimal plads i rummet, men dens stærke design og store personlighed giver den potentiale til at gå i legendernes fodspor.

Knit-Wit
© Made by Hand

Design: Iskos-Berlin

Producent: Made by Hand

I denne moderne, strikkede lampe finder man den ultimative stoflighed. Solens lyskugle har været en stærk inspiration i designet. Ved hjælp af en avanceret 3D strikketeknik svæver de ubesværet i rummet som lette, lysende bolde. Smukke alene, men især i flok. Den strikkede overflade skaber struktur og leder lyset ud i rummet på fineste vis.

Ventus
© Frama

Design: Included Middle

Producent: Frama

De to ’Ventus’-lamper leger med tyngdekraften og balancerer ubesværet med sine kroner af opalglas på en spinkel arm af pendel-kabler med knæk. De har en svævende lethed, som bryder linierne i rummet og er elegante og industrielle på en gang. Designet giver dig frihed til at kombinere lamperne, som du ønsker og skabe din helt egen lys-installation.

Nox
© Astep

Design: Alfredo Häberli

Producent: Astep

Nox er den latinske betegnelse for nat. Her går smukke, runde former, ny teknologi, gamle traditioner og funktionelt design op i en højere enhed. Lampen er opladelig, den kan unplugges og bæres rundt. Vi tager meget gerne på eventyr med ’Nox’ – inde og ude, dag og nat.

Core Table Lamp
© New Works

Design: Runa Klock

Producent: New Works

Et lille kunstværk til bordet, i vindueskarmen eller reolen. Den har et enkelt udtryk og smukke proportioner, hvor det er lykkedes at integrere lyskilden fint og diskret. I ’Core Table Lamp’ møder det stramme og stringente design naturens vidunderlige uforudsigelighed i form af den rå granit, som gør hver lampe unik.

Suspence Nomad
© Lightyears

Design: GamFratesi

Producent: Lightyears

Verden er konstant i bevægelse, det gælder i den grad også vores indretning. ’Nomad’ leger med på idéen om, at intet er stationært heller ikke placeringen af vores lamper. Med sin lange ledning er det muligt at flytte Nomad rundt som en lysende følgesvend og skulptur præcis der i dit hjem, hvor du har behov for den. Et lampe som i den grad er et symbol på vores moderne og omskiftelige liv.