Design Awards 2017: Årets Comeback

Der ligger mange glemte skatte i skuffer og arkiver, hvilket de senere års mange relanceringer vidner om. Prisen går til et stykke design, der lander rigtigt i sin nye kontekst og tid. Se de nominerede her.

Design Awards 2017

Så er det snart tid til årets store designbegivenhed i Danmark, når BO BEDRE, Bolig Magasinet og Costume Living uddeler Design Awards 2017. Uddelingen af priser finder sted ved en gallafest i Folketeatret i København 6. september, hvor den samlede danske designverden vil være til stede. Du kan naturligvis følge begivenhederne her på bobedre.dk.

Vind et BeoSound Shape-lydsystem:

Du kan også selv være med til at sætte dit præg på Design Awards 2017. Som de tidligere år vil vi nemlig uddele læserfavoritten til det bedste design i 2017. Når du har afgivet din stemme, er du med i lodtrækningen om et BeoSound Shape lydsystem bestående af 6 moduler (2 højttalermoduler, 2 akustiske dæmpermoduler, 1 forstærkermodul og 1 BeoSound Core enhed). BeoSound Shape er et nyt, vægmonteret trådløst højttalersystem fra Bang & Olufsen til den designbevidste musikelsker. Løsningen giver en fantastisk lydoplevelse, et brugertilpasset design og integrerede støjdæmpere, der forbedrer akustikken i rummet. Samlet værdi 25.000 kr. Afgiv din stemme her.

Scroll ned af galleriet for at se de nominerede i kategorien Årets Comeback.

CH23
© Carl Hansen & Søn

Det er i detaljen, at Wegners møbler virkelig viser sin verdensklasse, og i CH 23 er det især det dobbeltflettede sæde, der forsætter ned ad siderne, der gør indtryk. Stolen er let og fylder ikke meget og vil, da den ikke har armlæn, være perfekt til små rum.

CH23, design: Hans J. Wegner, producent: Carl Hansen & Søn.

Muslingestolen
© Paustian

De gamle udgaver sælges for skyhøje beløb, og det kan vi godt forstå. Muslingestolen har et helt særligt naivt designudtryk, som åbent inviterer os til at sidde i dens favn.

Muslingestolen, design: Philip Arctander, producent: Paustian.

Kevi Stolen
© Engelbrechts

Det er ret så oplagt, og heldigvis er det nu også en realitet, at Kevi Stolen nu fås som spisestuestol på fire ben og ikke kun som ikonisk kontorstol. Rødderne tilbage til 1958 er intakte, men samtidig er her en dansk stol til hjemmet anno 2017. Nem at stable, og nem at flytte rundt med.

Kevi Stolen, design: Jørgen Rasmussen, producent: Engelbrechts.

GE673 Nøglehullet
© Getama

Wegner designede Gyngestolen Nøglehullet i 1967, og den er stadig en drøm af sidde i – og speciel nu, hvor man med et større detektivarbejde har rekonstrueret den farvepalet, som Wegner brugte, er der grund til at fremhæve møblet. Det giver den klassiske stol helt nyt liv.

GE673 Nøglehullet, design: Hans J. Wegner, producent: Getama.

Conekt
© By Lassen

Et bord, der afspejler Mogens Lassens forkærlighed for minimalismen. Vi holder særlig af den måde som ben og bordplade er sammensat på, for resultatet er en slank silhuet, der vil invitere en hvilket som helst stol til flot parløb.

Conekt, design: Mogens Lassen, producent: By Lassen.

Model 2065
© Astep

Lampen ligner en flyvende ufo, og som en svævende tidløs lysende genstand vil den smykke mange hjem – nu og i fremtiden.

Model 2065, design: Gino Sarfatti, producent: Astep.

VL38
© Louis Poulsen

Lampen, som oprindelig blev designet specifikt til Radiohuset på Frederiksberg, er enkel, funktionel og har en elegance på grund af kombinationen af hvid og messing. Lyskilden er LED, og sådan forenes en klassisk form med ny teknologi på fornemmeste vis.

VL38, design: Vilhelm Lauritzen, producent: Louis Poulsen.

HB 128 Bar Cart
© Lange Production

I en tid hvor barvogne er et af de mest eftertragtede møbler, hører denne udgave oprindeligt designet i 1968 til en af de skønneste. Kombinationen af stål, egetræ og håndgreb i læder er udsøgt, og vognens silhout stilren.

HB 128 Bar Cart, design: Horst Brüning, producent: Lange Production.

Result Chair/Pyramid Collection
© Hay og Ahrend

Skolemøblerne fra Holland som oprindelig er designet i 1958 og 1959 kommer nu til magt og ære igen i den relancering, som Hay og Ahrend dygtig har gennemført. Og som nu fuldendes med borde og bænke, der passer til den ikoniske stol.

Result Chair/Pyramid Collection, design: Friso Kramer og Wim Rietveld, producent: Hay og Ahrend.

Triio
© Krüger

Hans Bølling tegnede bordet i 1958 kort tid efter han var soldat, og det var synet af tre geværer, som stod side ved side, der inspirerede ham til bordet, som først er sat i produktion nu i flere udgaver. Vi vil gerne fremhæve bordets på en gang lette og skulpturelle udtryk. Det er mesterlig gjort.

Triiio, design: Hans Bølling, producent: Brdr. Krüger.

Modern Art Chair
© House of Finn Juhl

Det er muligt at den i sin tid tabte i en designkonkurrence til den senere så berømte Eames stol, men det er sådan med Finn Juhls design, at pludselig passer det ind i tiden. Så hellere nu end aldrig. Modern Art Chair kan noget særligt, hvor det især er benenes helt usædvanlige udformning der giver stolen karakter.

Modern Art Chair, design: Finn Juhl, producent: House of Finn Juhl.