Den er go' nok ... vandsengen vender tilbage

I 80'erne skvulpede mange danskere rundt i vandsenge ... og fik vandskader og ondt i ryggen. Efterspørgslen forsvandt. Men nu fortæller producenterne om øget salg i Danmark .

Det er ét af de møbler, vi ser tilbage på med et skævt smil. Vandsengen var ikke kendt for at være det mest stabile element i soveværelset, men sjov var den ...
I Danmark hittede den gyngende seng i 80'erne - det var et statussymbol, og familier med vandseng viste stolt soveværelset frem for gæster.
Men datidens vandsenge blev produceret i USA og Kina, og kvaliteten var svingende. Fx kunne mange forbrugere fortælle om utætheder, og det er ikke godt, når din seng står og siver i soveværelset - eller når du kaster sig i dynerne for at sove og ender med at plaske rundt i en pøl af gammelt vand.

En moderne vandseng eksploderer ikke

Men nu blæser der nye vinde, fortæller Metroxpress, som har talt med en dansk producent af vandsenge, Akva Waterbeds.
Virksomheden sælger en del på det tysktalende marked, men kan nu mærke en øget interesse blandt danskerne igen.
Akva Waterbeds sælger årligt 10.000 modeller i 35 lande, heraf kun 300 til danskere i hjemlandet. Det er dog ved at ændre sig.
Direktør Lars Brunsø mener ifølge Metroxpress, at det skyldes sengenes kvalitet. Det er et helt andet design i dag - komforten og holdbarheden er langt større.

En af de nye vandsenge fra den danske producent Akva Waterbeds.