© Republic of Fritz Hansen

Danske møbelikoner befolker Mogens Lykketofts FN-kontor

Fritz Hansen har foræret et imponerende sæt møbler til FN's Generalforsamling i New York. Dermed sætter den afgående formand Mogens Lykketoft et dansk designstempel på et af verdens vigtigste kontorer.

Mogens Lykketofts danske designstempel i FN's hovedsæde

Mogens Lykketoft er netop trådt tilbage fra sit livs mest ærværdige embede, formand for FN's Generalforsamling i New York.
Man har som formand kun lov til at optage denne mildest talt ansvarsfulde taburet et år ad gangen, men det lykkedes den danske formand at efterlade virkelig gedigne siddemuligheder for sine efterfølgere.

Det danske firma Republic of Fritz Hansen har nemlig foræret FN's hovedsæde i New York et sæt møbler, der komplimenterer brasilianske Oscar Niemeyers statelige bygning fra 1952.

Formandens kontor vil fremover være befolket af ikoner som Arne Jacobsen og Poul Kjærholm – eller mere præcist Svanen, 7'eren, PK51, PK61 mv.
Fremtidens formænd læner sig tilbage i Arne Jacobsens Oxford Chair, der oprindeligt blev designet til St. Catherine's College i England. Der sidder de med andre ord godt.
En stærk freds- og designbevarende plads.

Arne Jacobsens Svanen er samme designtradition som FN-bygningen

Dermed slås det én gang for alle fast, at den danske designarv er international, og den såkaldte guldalder glimter langt ind i det 21. århundrede.
Og når man ser disse møbler linet op på gulve, hvor verdens vigtigste beslutninger tages, virker det helt rigtigt. Oscar Niemeyer-bygningen hører til den samme designtradition som for eksempel Svanen, der blev skabt til SAS Hotel i København i 1958.

"Jeg føler mig stolt som dansker, når jeg modtager gæster fra de 193 medlemslande i dette smukke kontor. Jeg skal forlade stedet nu, men det er dejligt at vide, at her fortsat er et dansk præg," siger Mogens Lykketoft i en pressemeddelelse fra Republic of Fritz Hansen.