Danmarks næste klassiker-vinder får sit design sat i produktion hos kendt møbelbrand

Anders Engholm Dohn vandt programmet for den stol, han designede til teatret Aveny-T på Frederiksberg.

Montana Aveny T stol af Anders Engholm

Aveny-T stolen designet af Anders Engholm Dohn.

© Montana

Danmark næste klassiker

Det populære tv-program Danmarks næste klassiker er netop slut, og vinderdesignet blev Anders Engholm Dohns stol, designet til teatret Aveny-T.

Og nu går der ikke længe, før man kan prøve at sidde i den. Anders Engholm Dohn er nemlig gået sammen med Montana Furniture om at levere 100 styk af vinderdesignet til netop Aveny-T. Dommerne kaldte stolen en klassiker til det danske folk og hyldede Anders' store fokus på bæredygtighed i produktionen.

Aveny-T-stolen er kendetegnet af sit enkle og letforståelige design. Stellet produceres i stål, mens ryg og sæde er lavet af genbrugsplast i samarbejde med virksomheden A Circular Design Studio, der producerer produkter i rest- og affaldsplast indsamlet fra husstande, virksomheder og naturen rundt omkring i Danmark.

Jon Stephensen, Aveny-Ts teaterchef, ønskede sig en bæredygtig, stabelbar stol med et ungt udtryk, som kunne bruges både inde og ude. Og det fik han - og får han nu i 100 eksemplarer.

Foruden stolen har Anders Engholm Dohn også lanceret nyt design for virksomheden applicata.

Det er en designbedrift af de helt store, at det er lykkedes Anders at tegne en stol, der lever op til alle mine drømme. Den stol er som skabt til Aveny-Ts nye hus og nationalscene til unge — Jon Stephensen, teaterchef på Aveny-T
Montana Aveny T stol af Anders Engholm

Aveny-T stolen designet af Anders Engholm Dohn.

© Montana

En bæredygtig stol i legendarisk selskab

Hos Montana vil begejstringen heller ingen ende tage, og her ser man Anders' stol som en oplagt tilføjelse til det eksisterende sortiment.

– Da jeg blev præsenteret for Anders' design, var jeg sikker på, at det var en stol for Montana. Aveny-T Stolen passer godt sammen med vores andre produkter, og det bæredygtige aspekt falder godt i tråd med vores eget arbejde med EU Ecolabel, hvor vi indtænker bæredygtighed i hele produktets livscyklus, fortæller Joakim Lassen, CEO hos Montana Furniture.

Med udnævnelsen af stolen som vinder af TV-programmet, præsenterer Montana samtidig Aveny-T Stolen som en del af deres kollektion af stole fra legendariske designere som bl.a. Verner Panton, Jørgen Rasmussen og Jens Martin Skibsted.

Vil du også have fingrene i stolen, kan den bestilles via Montanas egen webshop og forhandlere allerede fra denne uge.

Stolen har en vejledende udsalgspris på 2875 kroner.

Et samarbejde med en producent var et must for at kunne levere 100 stole til Aveny-T, og at det blev Montana er et drømmescenarie. Montana har sikret, at stolen kunne gå fra min idé, til at den nu kan købes i butikkerne — Anders Engholm Dohn, designer
Montana Aveny T stol af Anders Engholm
© Montana

LÆS OGSÅ