Eames Coffee Table bliver for første gang genudgivet
© Vitra

Charles og Ray Eames’ coffee table fra 1949 sættes i produktion

Ligesom arkæologer graver efter fund fra fortiden, ser vi, at adskillige møbelproducenter graver efter glemte design-klassikere. Denne gang er det en nyhed fra Eames.

Vitra præsenterede for første gang, nyheden om Eames Coffee Table på Salone Internazionale del Mobile i Milano. Paustian lancerede nyheden i Danmark ved årets northmodern, hvor man kunne opleve sofabordet på nært hold.

International messe-turné

Verdens førende messe inden for møbler og design, Salone Internazionale del Mobile, er en årlig begivenhed, som fagfolk og privatpersoner ikke må gå glip af, hvis man ønsker at have fingeren på pulsen. Messen er et mekka for ildsjæle, der brænder for design og et sted, hvor designere skal gribe deres chancer.

Eames Coffee Table i rektangel form og i amerikansk valnød
© Vitra
Eames Coffee Table i kvadratisk form og i hvid marmor
© Vitra

Den mest epokeafgørende designer-duo

Det legendariske, amerikanske designer-ægtepar, Charles og Ray Eames, ser endnu en gang dagens lys. Den schweiziske møbelproducent, Vitra, er den eneste producent, som har adgang til producere produkter fra Eames i Europa og Mellemøsten, hvorimod Herman Miller råder over USA. Deres betydning inden for design- og møbelkunst rækker langt ud over, hvad man kan forestille sig. Lounge Chair og La Chaise er gode eksempler på det.

Eames Coffee Table i rektangel form og i palisander
© Paustian

Eames-parrets verdensberømte privathjem

Eames Coffee Table går helt tilbage til 1949, hvor Charles og Ray Eames designer det til at indgå i deres egen residens - Eames House i Pacific Palisades, nær Los Angeles. Den renommerede bolig er også kendt som Case Study House No. 8.

Et vartegn for midten af det forrige århundredes moderne arkitektur og selvsagt indrettet med møbler fra Eames.

En tanke på eftertiden er Charles og Ray Eames’ hus et levende bevis på. Arven efter Eames kan være svær at bære videre. Det siger sig selv. Men familien forsøger gennem Eames Foundation at bevare husets oprindelige stand og holde Eames-ånden i live. En indsamling til huset gør, at man stadigvæk kan beundre huset og overvære det i 250 år endnu.

Et klassisk coffee table til det moderne hjem

Sofabordet er tilgængelig i kvadratiske eller rektangulære bordplader, som enten er udarbejdet i amerikansk valnød, hvid marmor eller palisander finér. Basen rummer sorte træben med krydsende stivere af metal. Sofabordet fremstår afstemt og velbalanceret ud fra en designmæssig kontekst.

Vejledende pris: 10.505 kr.