© Coop

Børge Mogensen-ikon i originale farver

I anledning af, at FDB Møbler i år kan fejre 75-års jubilæum, relanceres Børge Mogensens J52B og J52G nu i de originale farver.

i år er det 75 år siden, at Børge Mogensen blev den første leder af FBDs tegnestue, og dermed var en drivende kraft i at føre brandet frem til den status, det har i dag. I anledning af jubilæet har FDB Møbler lanceret en limited edition af Børge Mogensens klassiske J52B og J52G nu i de originale farver.

Børge Mogensen havde en stærk holdning til farver, og selv om man i dag er blevet vant til at se de fleste af hans møbler i naturfarvet træ ell. lign., holdt han faktisk af at sætte farver på sine design.

Det gælder fx J52B og J52G (forskellen er, at den sidste er en gyngestol), som Børge Mogensen definerede fire originale FDB-farver til: Orange, bordeaux, flaskegrøn og rustrød.

Det er flere årtier siden, de to modeller senest blev fremstillet i de originale farver, og man skal nok ikke vente for længe, hvis man vil sikre sig et eksemplar. Der bliver nemlig kun fremstillet 75 stk. af hver model – som alle bliver nummereret.

J52B og J52G kan købes på coop.dk og i FDB Møblers butikker indtil der ikke er flere på lager. De koster henholdsvis 3299 og 3799 kr.

© Coop
© Coop