Bodum fejrer jubilæum med helt særlig relancering

De har præget danskernes kaffevaner gennem 75 år, og nu har de hevet en klassiker frem fra gemmerne i anledning af deres fødselsdag

Det er svært at sige dansk design, uden at sige Bodum. Med deres revolutionære slow coffee-bryggemetoder og de originale designs indenfor vakuumbrygning, Pour Over og stempelkaffe (French Press) har den familieejede virksomhed præget danskerens kaffevaner gennem årtier. Det gør de stadigvæk i dag, hvor de i år kan fejre deres 75 års jubilæum.

Særligt den ikoniske stempelkande Chambord er blevet en vaskeægte klassiker, og findes i stort set alle kaffeelskeres hjem. Både på grund af sit simple design og sin bryggemetode med pres - en metode som en femtedel af danskerne benytter, når de skal brygge deres kaffe*.

Stempelkanden Chambord blev Bodums gennembrud, da den blev lanceret i 1974

© Bodum

Den originale version af vandkedlen Ottoni fra 1986, som relanceres i slutningen af 2019 i en særlig jubilæumsudgave.

© Bodum

Med sit 75 års jubilæum, som Bodum i år fejrer, er det dog andre ikoner, der nu får en tidssvarende opdatering. Blandt dem er Ottoni-kedlen, der står frem som et helt unikt indslag i virksomhedens design-portfølje.

Ottoni kedlen blev først introduceret i 1986, og blev designet af C. Jørgensen med en snert af humor som modspil til Bodums mere “less is more”-tilgang til design. Siden er den blevet mere og mere synonym med Bodums identitet, hvorfor den nu har fået nyt liv med et re-design.

Vandkedlen var udført i rustfrit stål med en blank finish, mens det afrundede håndtag oprindeligt var i mahogni og de små, farvede detaljer er i akryl. I dag fås den nye version som elkedel, mahogni-håndtaget er blevet skiftet ud med et i Bekalit for mere funktionalitet og brugbarhed, og det velkendte formsprog er blevet finpudset for at passe ind i det moderne køkken.

Den nye version af Ottoni, der er blevet relanceret i forbindelse med Bodums 75 års fødselsdag

© Bodum

Udover Ottoni-kedlens relancering i forbindelse med Bodums store jubilæum, er en række andre klassikere løbende blevet opdateret for at holde liv i ældre designs og for at forbedre og tilpasse trends og tendenser, samt hele tiden at fokusere på bæredygtighed i både produktion og materialer. Derfor blev de populære vakuumbryggere Mocca og ePebo for eksempel lanceret i opdateret versioner i henholdsvis 2018 og 2017, mens den klassiske Chambord også er kommet i en mere bæredygtig version med brudsikkert glas.

*Skandinavisk Kaffeundersøgelse udarbejdet af Bodum i samarbejde med analysebureauet YouGov