Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Bodum fejrer jubilæum med helt særlig relancering

Annonce De har præget danskernes kaffevaner gennem 75 år, og nu har de hevet en klassiker frem fra gemmerne i anledning af deres fødselsdag

Det er svært at sige dansk design, uden at sige Bodum. Med deres revolutionære slow coffee-bryggemetoder og de originale designs indenfor vakuumbrygning, Pour Over og stempelkaffe (French Press) har den familieejede virksomhed præget danskerens kaffevaner gennem årtier. Det gør de stadigvæk i dag, hvor de i år kan fejre deres 75 års jubilæum.

Særligt den ikoniske stempelkande Chambord er blevet en vaskeægte klassiker, og findes i stort set alle kaffeelskeres hjem. Både på grund af sit simple design og sin bryggemetode med pres - en metode som en femtedel af danskerne benytter, når de skal brygge deres kaffe*.

© Bodum - Stempelkanden Chambord blev Bodums gennembrud, da den blev lanceret i 1974

© Bodum - Den originale version af vandkedlen Ottoni fra 1986, som relanceres i slutningen af 2019 i en særlig jubilæumsudgave.

Med sit 75 års jubilæum, som Bodum i år fejrer, er det dog andre ikoner, der nu får en tidssvarende opdatering. Blandt dem er Ottoni-kedlen, der står frem som et helt unikt indslag i virksomhedens design-portfølje.

Ottoni kedlen blev først introduceret i 1986, og blev designet af C. Jørgensen med en snert af humor som modspil til Bodums mere “less is more”-tilgang til design. Siden er den blevet mere og mere synonym med Bodums identitet, hvorfor den nu har fået nyt liv med et re-design.

Vandkedlen var udført i rustfrit stål med en blank finish, mens det afrundede håndtag oprindeligt var i mahogni og de små, farvede detaljer er i akryl. I dag fås den nye version som elkedel, mahogni-håndtaget er blevet skiftet ud med et i Bekalit for mere funktionalitet og brugbarhed, og det velkendte formsprog er blevet finpudset for at passe ind i det moderne køkken.

© Bodum - Den nye version af Ottoni, der er blevet relanceret i forbindelse med Bodums 75 års fødselsdag

Udover Ottoni-kedlens relancering i forbindelse med Bodums store jubilæum, er en række andre klassikere løbende blevet opdateret for at holde liv i ældre designs og for at forbedre og tilpasse trends og tendenser, samt hele tiden at fokusere på bæredygtighed i både produktion og materialer. Derfor blev de populære vakuumbryggere Mocca og ePebo for eksempel lanceret i opdateret versioner i henholdsvis 2018 og 2017, mens den klassiske Chambord også er kommet i en mere bæredygtig version med brudsikkert glas.

*Skandinavisk Kaffeundersøgelse udarbejdet af Bodum i samarbejde med analysebureauet YouGov

Relaterede Artikler