Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Barnebarn genskaber sin morfars ikoniske møbelklassikere

Knap 75 år efter at hendes morfar lancerede sine første møbeldesign, står hun nu klar til at give de ikoniske klassikere nyt liv.

Table no. 55 from Intarsia Furniture

© Intarsia Furniture - // "Table no. 55" fra Intarsia Furniture.

Table no. 55 from Intarsia Furniture

© Intarsia Furniture - // "Table no. 55" fra Intarsia Furniture.

Globale møbelklassikere

Snedker og møbeldesigner, Jørgen Aakjær Jørgensen og hans kone Lis Aakjær Jørgensen, stiftede i 1948 familievirksomheden Møbelintarsia.

Størstedelen af møblerne fra Møbelintarsias tid designede Jørgen Aakjær selv og solgte til store dele af verden. I dag sælges de klassiske design stadig i både ind og udland til høje auktionspriser.

Heart Table from Intarsia Furniture

© Intarsia Furniture - "Heart Table" fra Intarsia Furniture.

Nyt liv til gamle klassikere

Med en vision om at føre arven videre kombineret med nutidens tendenser og traditioner, har parrets barnebarn, Nanna Aakjær Svendsen, viet sit liv til at opkøbe, genskabe og relancere sin morfars møbler ud fra den samme unikke og oldgamle håndværksteknik, som hendes morfar specialiserede sig i - nemlig Intarsia. Dette gør hun under navnet Intarsia Furniture.

Intarsia er en håndværksteknik lavet som mosaik, oftest af små stykker forskelligfarvet træ indlagt i en overflade, så der dannes smukke og ganske unikke mønstre på møblerne.

Stool from Intarsia Furniture

© Intarsia Furniture - "Stool" fra Intarsia Furniture.

"Jeg måtte sætte mig ind i min morfars univers og tænke som ham"

At relancere morfarens ikoniske møbeldesign er et stort og krævende arbejde for Nanna Aakjær og hendes familie, da der ikke findes nogle tegninger af de mange møbler. Derfor har hun brugt lang tid på at sætte sig ind i sin morfars univers og prøve at tænke som ham.

Intarsia Furnitures kollektion består i dag af fire sofaborde og en skammel, men Jørgen Aakjærs livsværk strækker sig langt ud over dette, og Nanna Aakjær har store planer om at relancere mange flere af hans ikoniske design i den nærmeste fremtid.

Læs mere om produkterne her.

Relaterede Artikler