Stjernetegn fra Kähler
© Kähler

Astrologi og kunst forenes i Kählers nye serie

I samarbejde med billedhugger Malene Bjelke har Kähler lanceret serien Astro - en skulpturserie, som fortolker de tolv forskellige stjernetegn.

Stjernetegn i nye klæder

Kähler har historisk set en stærk figurativ tradition forankret i sit DNA. På samme måde har mennesket ifølge astrologien medfødte karaktertræk, der knytter sig til vores stjernetegn – og nu får figurtraditionen en ekstra dimension med lanceringen af Astro. Her fortolker billedhugger Malene Bjelke stjernetegnene og de værdier, der knytter sig til dem. Resultatet er tolv rå skulpturer, der har referencer til Kählers populære serie Character.

Kähler astrologiserie

Tegnenes unikke karaktertræk

Malene Bjelke er kendt for sit enkle, ukomplicerede billedsprog og for de fem Character-figurer, hun formgav for Kähler i 2018. Med serien gav hun gennem leret liv til forskellige karaktertyper, og nu er turen kommet til stjernetegnene.

Hver eneste af seriens figurer er således skabt ud fra de mest karakteristiske værdier, der knytter sig til det enkelte stjernetegn – og de tolv skulpturer er smukke og forskelligartede i udtrykket, præcis som de menneskelige egenskaber, de gengiver: Fra Stenbukkens vedholdende vilje, selv når det går op ad bakke, til den harmoniske Vægt, der bestræber sig på et liv i balance og Skytten med det åbne sind og ukuelig optimisme. Figurerne i Astro-universet har ikke noget køn, men fremstår enkle og genkendelige, så det er let at identificere sig med stjernetegnets værdier – også selvom det ikke er ens eget. Alt efter karaktertræk og situation er de tolv skulpturer både høje, lave, horisontale og vertikale i formgivningen, men altid i bevægelse.

Astro Skulptur i uglaseret hvidt stentøj med indgraveret stjernetegn og dato i bunden koster alle 599,95 kr.

Nyhederne findes i handlen fra medio september.

Kähler astrologiserie
© Kähler
Kähler astrologiserie
© Kähler