14 designnyheder

Wegner-nyhed, eventyrlig ny serie fra Georg Jensen og en velskrevet bog om Kay Bojesen.

Mina-konsolbord
Mina er et nyt konsolbord tegnet af den østriske designer Frank Rettenbacher for italienske Zanotta. Det tynde metalstel skal få tankerne til at svæve tilbage til formsproget i 1970’erne, og bordet kan bruges både som arbejdsbord eller som fx display til de ting, man holder af og gerne vil vise frem. Fås i sort eller hvid. 11.665 kr., Hultmann Interior.

Lampeserie FM spot
Arkitekten Mikkel Bahr fra Friis & Moltke har skabt den nye lampeserie FM Spot, der er inspireret af en klassisk teaterspot. Serien er enkel og grafisk og fremstår som et arkitektonisk element i indretningen. Fremstilles i aluminium og stål. Fra 1299 kr., Idemøbler.

Kay Bojesen bog
Politikens journalist Lars Hedebo Olsen står bag dette fine bogværk, der går bag om en af de mest alsidige og elskede danske kunsthåndværkere gennem tiderne. Gennem sit aktive liv designede Kay Bojesen mere end 2000 genstande, heriblandt den ikoniske træabe og det ditto Grand Prix-bestik. 216 sider, 299,95 kr., Gyldendal. Læs desuden om Kay Bojesen-læserarrangementet på side 27 i det nye nummer af BO BEDRE.

Vico-sofa
Spanske Jaime Hayon har samarbejdet med italienske Cassina, hvilket der er kommet den nye Vico-sofa ud af. Den fås som to- eller tre-personers og er opkaldt efter designerens søn. Formerne er bløde og organiske, hvilket er typisk for Jaime Hayon, og Vico deler da også tydlige fællestræk med Favn-sofaen, som han designede for danske Fritz Hansen for et par år siden. Fra 37.945 kr., Design Ambassaden.

CH825-skænk
Wegner 100 år: I anledning af Wegner-jubilæet har Carl Hansen & Søn lanceret denne skænk skabt af Wegner i 1958. CH825-skænken er grundet sine bøjleben stærkt beslægtet med CH100-serien. Skænken var oprindeligt en del af en serie på tre skænke lanceret i 1959. Siden da er den genfortolket af Wegner i en variant, der skulle fungere som opbevaringsmøbel til den eksklusive CH100-serie. Fladerne i eg, valnød og læder udstråler ro og overskud, mens buede ben i rustfrit stål tilfører det minimalistiske design en naturlig blødhed, som er Wegners velkendte signatur. Fra 45.970 kr., Carl Hansen & Søn.

Værkstedslampen
Den danske designvirksomhed Made By Hand har relanceret den klassiske værkstedslampe, designet i 1951 af A. Wedel Madsen. Den blev i sin tid skabt til at give god belysning i værkstedet, og den er indbegrebet af periodens enkle og funktionelle formsprog. Den bliver nu produceret i samarbejde med små værksteder i Danmark, som både har ekspertisen og passionen til at puste nyt liv i en gammel klassiker. Fås i fire størrelser: diam. 18, 28, 35 og 50 cm, fra 695 kr., Made by Hand.

Swingus-sofa
Den fransk-rumænske designer Daniel Pouzet designede for et par år siden det ikoniske hængemøbel Swingme, og nu er serien udvidet til også at inkludere Swingus, som er et loveseat til to personer. Endnu ikke prissat, Sibast Interior.

kakkelbord
Designerne Christina Liljenberg Halstrøm og Margrethe Odgaard har sammen udformet dette nye smukke kakkelbord, der oprindelig var en del af udstillingen ReForm tidligere på sommeren. Pris ved henvendelse, Christina Liljenberg Halstrøm.

Glover-lænestol
Glover er en ny lænestol designet af Rodolfo Dordoni for italienske Minotti. Linjerne er bløde, og hele ideen bag stolen har ifølge designeren selv været at skabe en stol, der er lige så komfortabel som elegant. Stolen er bygget op omkring et polstret metalstel og fås både i en læder- og en tekstilbetrukket udgave. Fra 33.500 kr., Sibast Interior.

Last Table
Last Table er navnet på dette lille enkle sidebord designet af Max Lamb for italienske Discipline. De er fremstillet i stål og fås i et væld af farver. 3199 kr., Walnut Street.

Mariposa-sofa

Mariposa er designet af den engelske duo Edward Barber & Jay Osgerby. Mariposas bløde polstring giver ekstraordinær siddekomfort, og der er mulighed for at vippe ryggen og siderne til forskellige siddende eller tilbagelænede positioner - man kan justere sin siddevinkel uafhængigt af sidemanden. Bredde 200 cm, fra 41.965 kr., Paustian.

One Cool Chair
One Cool Chair er en webshop, hvor man har mulighed for at købe unikke stole, der i første omgang er dekoreret af kunstneren Janne Jacobsen, men hvor flere kunstnere løbende kommer til. Den viste sorte Marmorstol koster 1399 kr., og der er fri fragt i Danmark. One Cool Chair

Nord-spisebord
Danske Generous Design står bag det nye spisebord Nord, der er fremstillet i massivt egetræ og er kendetegnet ved sit enkle, nordiske udtryk. Bordet har en simpel og stabil konstruktion, som på elegant vis bærer bordpladen. Formgivningen spiller på kontrasten mellem skarpe og bløde linjer, og bordpladen nærmest svæver på stellet. Fås i en rund eller en rektangulær version. Det viste måler h 74 x diam 120 cm, 12.000 kr., Normann Copenhagen.

PH 31⁄2-3-pendel
For at markere Poul Henningsens 120-års fødselsdag den 9. september lancerer Louis Poulsen den nye PH 31⁄2-3- pendel, der ikke før har været i produktion, men som er baseret på Poul Henningsens originale tegninger fra de sene 1920’ere og tidlige 1930’ere, der bygger på hans berømte tredelte skærmsystem. Skærmen er fremstillet i metal, og fatningen i kobber. Den fås i flere farver. 5495 kr., Louis Poulsen.

Georg Jensen-serie
Blik for dagligdags-ritualer kombineret med lysten til at omtænke og reflektere over designkonventioner er ledetrådene, der har defineret den hollandske designer Aldo Bakkers nye serie for Georg Jensen. Serien, der består af en vandkande, en oliekande, en saltbøsse og en sukkerskål, er skulpturel og ekspressiv, men alligevel brugbar og funktionel. De iøjnefaldende genstande er fremstillet i blankt og poleret rustfrit stål. Vandkande: 1999 kr., oliekande: 599 kr., saltbøsse: 399 kr. og sukkerskål: 499 kr., Georg Jensen.