Lykken i Liseleje

Liseleje har altid været stedet at holde sommerferie for ejendomsmægler Mette Lykken og hendes mand, Tony Mortensen. Men der skulle gå 10 år, før de forfremmede det gamle træhus i 1. række ...

© Pernille Kaalund

Mette Lykken og hendes mand, Tony Mortensen, var ikke i tvivl, da de første gang havde gået en runde om det lille træhus med beliggenhed direkte ved vandet i Liseleje: Det skulle være deres sommerhus.

Parret, der sammen er indehavere af ejendomsmæglerkæden Mette Lykken Bolig, faldt for charmen og potentialet i det ellers næsten helt tilgroede hus fra 1920. Og de købte da også huset, der bar navnet My Bungalow – blot for året efter at falde for fristelsen til også at købe naboens sommerhus, der både var mere moderne og bedre isoleret og dermed mere egnet til vinterbrug.

Gennem 10 år var træhuset derfor henvist til en tilværelse som gæstehus for familie og venner, og parret kunne ikke beslutte sig for, hvad der skulle ske med det. Men i sommeren 2003 var Mette Lykken alene med sin datter Laura i Liseleje, mens Tony Mortensen var på arbejde i Spanien.

© Pernille Kaalund

Mette Lykken

© Pernille Kaalund

Vinduet mod havet var genstand for lange diskussioner mellem familien og tømreren, da det skulle åbne op for mest mulig udsigt, samtidig med at det skulle passe ind i resten af husets stil. Løsningen blev at lave sprosser på hver side af det store vindue, hvilket virker harmonisk og har effekt som et levende maleri.

© Pernille Kaalund

Modelskibet er købt på auktion, mens glas og blomsterkrukke i keramik er arvestykker.

© Pernille Kaalund

Fra haven ses den oprindelige del af sommerhuset, der efter renoveringen blev malet i klassisk sommerhusstil: sort med hvide, sprossede vinduer. Havens beplantning har fået lov at stå, for jorden er så sandet, at det nærmest er umuligt at få nye træer til at vokse.

© Pernille Kaalund

Et lille udekøkken med vask er uundværligt, når hele familien er samlet med børn, børnebørn og venner til middag. Skagen-havemøblerne fra Trip Trap er familiens foretrukne samlingssted, når der grilles om aftenen.

© Pernille Kaalund

Spisestuen er også næsten ren genbrug. Spisebordet er svensk og erhvervet på en auktion, mens de franske Tolix-stole er købt på loppemarked. Lampen i rødt glas stammer fra familiens hjem i Holte, hvor den en dag faldt ned fra loftet og landede i en stol uden at tage skade. Den er købt på auktion. Det store hvide skab er fra Ilva.

© Pernille Kaalund

For at kunne komme til stranden uden at skulle forcere skrænterne har familien fået bygget en trappe. Den har en lille terasse, hvor de kan nyde kaffen og solnedgangen.

© Pernille Kaalund

Diverse fund indgår i små tableauer. Her er skammel og bord fra genbrugsstationen, kurvestolene fulgte med huset, mens porcelænslampen er købt hos Nu og Da i Tisvilde. Det store billede er købt i Galleri 14, de små er arvestykker.

© Pernille Kaalund

Et romantisk hjørne med fine kurvemøbler, som Mette Lykken fik overtalt de tidligere ejere til at lade stå, fordi de passede så godt til huset. Alle puder og tæpper samt lysestagerne er genbrugsfund. Den lille blondedug er købt på Liseleje Loppemarked.

© Pernille Kaalund

Kattegat er salt og derfor er det praktisk lige at kunne skylle sig godt af efter en tur i bølgerne. Vasken har Mette Lykken fundet i en container på genbrugspladsen.

© Pernille Kaalund

Mette Lykkens fødselsdag stod skrevet med kridt i skuffen på det grønne skrivebord, da hun fandt det på loppemarkedet i Liseleje, og det afgjorde sagen: Hun måtte være den rette ejer! Nu står det på gæsteværelset med en stol fra genbrugspladsen og en seng fra Ikea. Det gyldne sengetæppe er også et loppefund.

© Pernille Kaalund

Den originale del af sommerhuset ses i midten med tilbygningen af stuen til venstre og det tilhørende anneks yderst til højre.

© Pernille Kaalund

Annekset rummer både et ekstra gæsteværelse og en spisestue, som er praktisk, hvis hele familien pludselig melder sin ankomst samtidigt. Den antikke stol stammer fra komponisten Carl Nielsens hjem og er medbragt fra Tony Mortensens tidligere landsted på Langeland. Den lille grønne træhest er købt antik i København.

© Pernille Kaalund

Gæsteværelset i annekset er enkelt indrettet med en seng og to franske Jieldé-lamper, der er fundet hos Indenfor & Udenfor i København. Den kinesiske bænk ved fodenden er købt antik. Det store maleri over sengen har Tony Mortensen selv malet.